عوامل موثر بر یادگیری سیار در آموزش دانش آموزان بر اساس مدل FRME
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
- کد COI اختصاصی: ESPCER03_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 416
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی دانشگاه پیام نور سمنان، ایران
استادیار روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
چکیده
هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر بر یادگیری سیار براساس مدل FRAME از دیدگاه دانش آموزان مقطع اول تا هشتم مدارس تهران بود. با افزایش استفاده از فناوری های مدرن ارتباطی از جمله وسایل سیار و با توجه به شرایط آموزش بیش از یک سال اخیر و قرنطینه مربوط به همه گیری ویروس کرونا و به کارگیری لاجرم این فناوری ها در اموزش و یادگیری، توجه به کیفیت این ابزارها و نیازهای استفاده کنندگان از این ابزارها امری ضروری است. این مطالعه از نوع توصیفی بوده و نمونه پژوهش ۱۲۰ نفر از دانش آموزان از کلیه دانش آموزان مدارس تهران بود که به علت محدودیت ها، به صورت نمونه در دسترس تحقیق به عمل آمد. که شامل دانش آموزان اول تا هشتم بود. در این مطالعه ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ۲۹ سوالی بود که بر اساس مدل FRAME طراحی شده بود. در بعد یادگیرنده نتایج نشان داد که از نظر دانش آموزان مورد نظر، استفاده از موبایل در فعالیت های آموزشی باعث ایجاد یادگیری فعال و اکتشافانه در آنها می شود. در بعد اجتماعی یادگیرندگان از تلفن همراه در بیشتر در جهت تعامل با اساتید خود استفاده می کنند. در بعد یادگیری تعاملی نتایج نشان می دهد که یادگیرندگان از موبایل در جهت ارائه محتوا در فعالیت های اموزشی استفاده می کنند. در بعد قابلیت استفاده از وسیله، نتایج نشان می دهد که دانش آموزان اگر بخواهند از موبایل در طول شبانه روز برای فعالیت های درسی خود بهره بگیرند در دو دسته متفاوت کم و زیاد از آن استفاده خواهند کرد. در بعد ابزار یافته های پژوهش نشان داد که از نظر ویژگی های ظاهری یادگیرندگان ترجیح می دهند که تلفن همراه آنها از نوع صفحه لمسی مسطح و دارای حافظه بیش از ۳ گیگابایت با سرعت پردازش بالا و در اندازه بزرگ باشد. بر اساس نتایج به دست آمده از بعد تکنولوژی اجتماعی دانش آموزان معتقد بودند از بین همه ابزارها وامکانات موجود در موبایل، شبیه سازی های آموزشی بیش ترین تاثیر را در آموزش دارند. براساس یافته های تحقیق ما پیشنهاد می شود که در تولید ابزارهای یادگیری سیار سلیقه و نیاز یادگیرندگان مورد توجه قرار گیرد و ابزارهایی تولید شود که از امکانات شامل کتاب های الکترونیکی، برنامه های چند رسانه ای، شبیه سازهای آموزشی و کتابخانه های دیجیتال به نحو مطلوبی برخوردار باشند. در تولید ابزارهای یادگیری سیار سلیقه ونیاز یادگیرندگان مورد توجه قرار گیرد و در جهت بهبود عملکرد ابزارها تلاش بیشتری شود.کلیدواژه ها
؛FRAME، آموزش سیار، دانش آموزان، ابزار سیارمقالات مرتبط جدید
- چگونه توانستم با استفاده از روش یادگیری مشارکتی مهارت های کارگروهی دانش آموزانم در پایه دوم ابتدایی را ارتقا بخشم
- فرصت ها و چالش های آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت
- بررسی راهبردهای یاددهی، یادگیری در دوره ابتدایی، در نظام تعلیم و تربیت ایران
- از منبع دانش تا مربی یادگیری: چرا آموزش مهارت های دیجیتال به معلمان یک ضرورت است؟
- آموزش انعطاف پذیر برای پاسخ به نیاز های متنوع فرا گیران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.