ارزیابی نگرش به خرید کالاهای تقلبی و تمایل خرید از بازار خاکستری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 12، شماره: 24
- کد COI اختصاصی: JR_BAR-12-24_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
استادیار گروه مدیریت، دانشگاه خیام، مشهد، ایران
چکیده
هدف این مقاله بررسی و ارزیابی عوامل موثر بر تمایل مصرف کننده به خرید گوشی هوشمند از بازار خاکستری است. نوع پژوهش مقاله از توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش مصرف کنندگان گوشی در بازارهای گوشی تهران بودند. بدین منظور نمونه ای برابر با ۳۹۰ نفری بر اساس فرمول کوکران و با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه استفاده شد. روایی پرسشنامه با استفاده از روایی سازه (هم گرا) و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی مرکب مورد تایید قرار گرفت. با بررسی مبانی نظری پژوهش، مدل طراحی شد، مدل شامل عوامل تازگی طلبی، وضعیت مصرف، درستی و ریسک ادراک شده بر نگرش به خرید و قصد خرید گوشیهای هوشمند قاچاق بود. در این مدل، نگرش مصرف کننده نسبت به کالاهای تقلبی، عامل میانجی در نظر گرفته شد. برای بررسی فرضیه ها، مدل معادلات ساختاری مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد تازگی طلبی تاثیر مثبتی بر نگرش به خرید گوشی هوشمند قاچاق دارد، تاثیر وضعیت مصرف و درستی بر نگرش به خرید گوشی هوشمند قاچاق منفی بود. تاثیر نگرش به خرید بر قصد (تمایل) به خرید مثبت بود. نقش میانجی متغیر در روابط متغیرها تایید شد. همچنین تاثیر ریسک ادراک شده بر تمایل به خرید گوشیهای هوشمند منفی و این متغیر عاملی بازدارنده برای خرید گوشیهای هوشمند بازار خاکستری است.کلیدواژه ها
گوشی های هوشمند بازار خاکستری, نگرش نسبت به محصولات تقلبی, ریسک ادراک شدهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.