بررسی مولفه های فکری و فرهنگی در خوزستان از ورود اسلام در این منطقه و تا پایان دوره آل بویه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله پژوهشهای سیاسی و بین المللی، دوره: 11، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_JPIR-11-45_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

سید محمد احمدی مقدم[۱]- امیر عباس مهدوی فرد[۲]* تاریخ دریافت: ۲۱/۰۱/۱۳۹۹-  تاریخ پذیرش: ۳/۰۲/۱۳۹۹   چکیده: خوزستان با داشتن مرکز علمی جندی شاپور از زمان ساسانیان به عنوان قطب علمی و فرهنگی ایران تا اوایل دوره اسلامی نیز محسوب می­ شد. هدف از این مقاله بررسی مولفه های فکری و فرهنگی در خوزستان از ورود اسلام در این منطقه تا پایان دوره آل بویه می باشد. این به گونه ای بود که اعراب مسلمان در پزشکی حتی پیش از تصرف ایران نیز از دانش آموختگان مرکز علمی جندی شاپور یاری می جستند و چند تن از اعراب نیز از جمله حارث بن کلده در این دانشگاه تحصیل نموده بودند، با توجه به اهمیت علمی و فرهنگی خوزستان در دوره ساسانیان، بررسی وضعیت فرهنگی این منطقه پس از اسلام نیز قابل اهمیت می باشد، بنابراین پژوهش حاضر درصدد است تا با بررسی وضعیت فرهنگی و فکری خوزستان در اوایل ورود اسلام به ایران نقش این منطقه را در جامعه اسلامی نشان دهد، بنابراین این پژوهش با روش توصیفی تحلیلی در پی رسیدن به این هدف است که خوزستان پس از اسلام با داشتن افراد سرشناس علمی همچنان به عنوان قطب علمی منطقه محسوب می شده است. [۱]- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد تاریخ و تمدن ملل اسلامی، دانشکده الهیات، دانشگاه  قم، قم، ایران seyed۲۱۰۶۱@gmail.com [۲] - استادیار و عضو هیئت علمی تاریخ و تمدن ملل اسلامی، دانشکده الهیات، دانشگاه  قم ، قم، ایران: نویسنده مسئول aa.mahdavifard@qom.ac.ir

کلیدواژه ها

مولفه های فکری, مولفه های فرهنگی, خوزستان, آغاز اسلام, آل بویه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.