بررسی رفتار جدایش روی از محلول حاوی منیزیم حاصل از شستشوی فیلترکیک واحد های فروشویی ماده معدنی روی به روش استخراج حلالی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی متالورژی، دوره: 22، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_METALL-22-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا ابوطالبی

دانشگاه علم و صنعت ایران, دانشکده مهندسی مواد و متالورژی

مجید صانعی

دانشکده مهندسی مواد ومتالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

جواد مقدم

دانشگاه زنجان، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد

چکیده

فرآیند استخراج حلالی فلزات از محلولهای آبی حاوی ناخالصی ها همواره مورد توجه محققان مختلفی بوده است. در تحقیق حاضر جدایش روی از محلول‎های حاصل از شستشوی فیلترکیک واحدهای فروشویی ماده معدنی روی در حضور ناخالصی منیزیم توسط استخراج کننده دی ۲- اتیل هگزیل فسفریک اسید (D۲EHPA) رقیق شده در کروسین موردبررسی قرار گرفت. آزمایش های متعددی به منظور بررسی اثر پارامترهای اصلی بر جدایش وبازدهی استخراج روی از محلول سولفاتی روی طراحی وانجام گرفت. تاثیر پارامترهای مختلف بر فرآیند استخراج شامل pH، غلظتD۲EHPA، دمای واکنش و نسبت فاز آلی به آبی مورد ارزیابی واقع شد. بر اساس نتایج به دست آمده در شرایط بهینه ۳-۵/۲=pH، ۲۰درصدحجمی= [D۲EHPA] و در دمای۴۰ درجه سانتی گراد، درصد استخراج یون های روی و منیزیم به ترتیب برابر ۹۵درصد و ۱۰درصد بوده درحالی که∆pH۰.۵(Zn-Mg) در شرایط۲۰ درصد حجمی D۲EHPA بیش از۱/۵ به دست آمده است. همچنین در نسبت فاز آبی به آلی ۱:۱A/O= فاکتور جدایش روی از ناخالصی منیزیم در شرایط بهینه معادل ۵۰۱۰ بدست آمد.

کلیدواژه ها

استخراج حلالی روی, D۲EHPA, فیلترکیک روی, منیزیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.