تکنیک و کاربردهای فناوری بلاکچین و اینترنت اشیا در سیستم های کشاورزی نوین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی بلاک چین رمز ارزها و اقتصاد جهانی
  • کد COI اختصاصی: BCCWE01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خیری میاب

دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، گرایش سیستم های اطلاعاتی پیشرفته، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

محمود ترکمن

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی، دانشگاه شیراز

چکیده

فناوری بلاکچین به طور روزافزونی توجه زیادی را در کاربردهای کشاورزی مختلف به خود جلب نموده است. این کاربردها می توانند نیازهای متعددی در اکوسیستم محصولات کشاورزی از جمله شفافیت بیشتر امنیت غذایی و کنترل کیفیت غذای مبتنی بر اینترنت اشیاء، قابلیت ردیابی منشاء، بهبود مبادلات قرار داد، و اثربخشی تراکنش ها را برآورده کنند. لذا این تکنولوژی در بسیاری از برنامه های تجاری و غیر تجاری کاربرد دارد. یکی از مهمترین موارد استفاده آن در اینترنت اشیا است. اینترنت اشیا به شبکه ای اشاره دارد که در آن همه ی اشیایی که بخشی از یک محیط هوشمند را تشکیل می دهند. قابلیت ارتباط با یکدیگر را داشته باشند. با توجه به ماهیت اینترنت اشیا که در آن داده ها بین افراد و اشیا به اشتراک گذاشته می شود یافتن یک راه حل امنیتی برای حفاظت از این داده ها ضروری است. تکنولوژی های بلاکپین فرصتی را فراهم می آورند که سطح لازم اعتماد بین اعضای یک شبکه فراهم شود.

کلیدواژه ها

فناوری بلاکچین، اینترنت اشیاء، کاربردهای کشاورزی، مدیری زنجیره های تالین غذا، یکپارچگی داده ها، قابلیت پیگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.