نقش فناوری بلاکچین در معماری سازمانی شرکت های بیمه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی بلاک چین رمز ارزها و اقتصاد جهانی
  • کد COI اختصاصی: BCCWE01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1040
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید قنبروند

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی گرایش منابع انسانی و رفتار سازمانی دانشگاه علامه طباطبائی

عارف آرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی دانشگاه پیام نور بابل

مرضیه جعفریان دیوکلائی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بیمه دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

امروزه بلاکچین به عنوان انقلابی عظیم در فناوری اطلاعات محسوب می گردد که می تواند مدل های کسب و کار صنایع مالی رادستخوش تحولات شگرف نماید. یکی از اصلی ترین حوزه هایی که پیش بینی می شود به شدت تحت تاثیر این فناوری قرار گیردصنعت بیمه می باشد. این صنعت به خاطر نیاز به هماهنگی و همکاری بین واسطه های مختلف که هر یک انگیزه های خاصی دارند،به شدت به فناوری بلاکچین نیاز دارد. بلاکچین یک نوع پایگاه داده توزیع شده و مبتنی بر اجماع است که به صورت مستمر فهرستیاز رکوردها (رده ها) که هر کدام به گزینه های قبلی فهرست ارجاع می دهند را حفظ می کند و بدین وسیله در مقابله یا تضعیف یابازنگری غیرمجاز تقویت می شود. از سوی دیگر معماری سازمان مجموعه ای است به هم پیوسته از مدل های توصیف کننده جنبههای مختلف یک سازمان، که نحوه استفاده از منابع سازمانی را در راستای رسیدن به اهداف سازمان بیان می کند. معماری سازمانینحوه مواجهه سازمان با مشکلات کسب و کار آینده را مشخص می کند و همچنین می تواند زیربنای ساخت های فناوری اطلاعاترا با اهداف کسب و کار سازمان هماهنگ سازد و از تحول دیجیتال و رشد فناوری اطلاعات به عنوان یک بخش پشتیبانی کند.پژوهش حاضر که با روش کتابخانه ای انجام گرفته، با استناد به منابع موجود در پی آن است که ضمن تعریف مفاهیم «بلاکچین»و «معماری سازمانی» و کاربرد آنها در شرکت های بیمه، نقش بلاکچین را در معماری شرکت های بیمه را تبیین نماید.

کلیدواژه ها

بلاکچین، معماری سازمانی، صنعت بیمه، فناوری مالی، اینشورتک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.