ارزیابی معادلات نفوذ نفت سفید و برآورد ضرایب آنها در خاک های با بافت مختلف

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF07_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه دریایی آباده

دانشجوی دکتری بخش علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

مهسا الهامی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سیدعلی اکبر موسوی

دانشیار بخش علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

نفت سفید مایعی بیرنگ و کمی سنگین تر از بنزین است. قسمت اعظم نفت سفید شامل هیدروکربن هایی است که مولکول آن ها دارای۱۱ تا ۱۵ اتم کربن است. اکوسیستم مزرعه ممکن است با هیدروکربن های نفتی از طریق روش های گوناگونی مانند انتقال نفت و نشتمواد نفتی از ذخایر نفتی آلوده شود. این آلاینده ها دارای اثراتی روی ویژگی های فیزیکی و ژئوتکنینکی خاکهای آلوده هستند. تاثیرانتشار آلودگی های نفتی بر شاخصه های ژئوتکنیکی خاک مانند نفوذپذیری موجب بروز مخاطراتی میشود. نفوذ و مدلسازی فرایند نفوذیکی از پارامترهای مهم در طراحی و اجرای پروژه های مختلف مدیریتی و حفاظت خاک است که تحت تاثیر ویژگی های خاک و موادنفوذیافته به خاک می باشد. یکی از روش های مدلسازی حرکت مواد از سطح خاک به اعماق که از آن به نفوذ تعبیر می شود، کاربردمعادلات نفوذ است. هدف اصلی این پژوهش برآورد ضرایب مدل های مختلف (فیلیپ و کوستیاکوف) نفوذ نفت سفید به خاک و بررسیکارآیی آنها در خاکهای با بافت مختلف شامل لوم رسی شنی، رس شنی و شن لومی بود. نتایج نشان داد که معادلات نفوذ کوستیاکوفو فیلیپ با استفاده از داده های نفوذ تجربی با ضرایب تبیین ((R(۲) به ترتیب ۹۹۹ / ۰ و ۹۸۴ / ۰ برای خاک لوم رسی شنی، ۸۱۴ / ۰ و ۴۱۲ / ۰برای خاک رس شنی و ۹۹۹ / ۰ و ۹۹۵ / ۰ برای خاک لوم شنی برازش یافتند. از طرفی بیشترین شباهت بین داده های برآورده شده حاصلاز دو معادله و مقادیر نفوذ اندازه گیری شده در دو خاک لوم رسی شنی و شن لومی مشاهده شد. نتایج در مورد خاک رس شنی نیز اینچنین به دست آمد که مشاهدات با دادههای حاصل از معادله کوستیاکوف، دارای نزدیکی و انطباق بیشتری نسبت به داده های حاصل ازمعادله فیلیپ بودند.

کلیدواژه ها

نفت سفید، بافت خاک، فیلیپ، کوستیاکوف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.