بررسی روابط بین زاویه شیب و نیروی انحراف در سطح لایه بندی سازند در حفاری جهت دار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF07_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم هژبری

زمین شناس نفت - شرکت پترو اسماری

محسن مهمیدی

زمین شناس نفت - شرکت پترو اسماری

چکیده

یکی از مشخصات بارز میدان های نفتی بزرگ در جنوب غربی ایران شیب زیاد سازند در یال های جنوبی ساختار زمین شناسی میدان است.به عنوان مثال می توان از میدان های آغاجاری، پازنان، رگ سفید، بی بی حکیمه و مارون نام برد. چون در مطالعات لرزه نگاری هرگاه شیبلایه به بیش از ۴۵ درجه برسد، دارای انعکاساتی مانند گسله خواهد شد، لذا دقت تفسیر این انعکاسات بسیار کاهش یافته و ضعیف می شود.به همین خاطر گاهی عمق ورود به سازند مخزن بیشتر از مقدار پیش بینی شده می شود. در نتیجه چاه مثلا به جای نفت به طور ناخواستهوارد بخش آب مخزن می شود. در هر صورت در چنین حالت هایی بهترین راه حل، مسدود کردن قسمتی از انتهای حفره و کج کردن چاهبه سمت نقطه مطلوب است.این روش در ایران متداول بوده و در اغلب ساختار های یاد شده تعداد زیادی چاه با این روش حفاری شده است. توجه به این نکته نیز جالباست که شرایط فوق در خاورمیانه منحصر به فرد است.

کلیدواژه ها

سازند ، شیب ، حفاری جهت دار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.