شبیه سازی و بهینه سازی اقتصادی مبدل حرارتی پوسته- لوله E-۱۱۱ واحد تقطیر اتمسفریک شرکت پالایش نفت بندرعباستقطیر اتمسفریک شرکت پالایش نفت بندر عباس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: OGPCONF07_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام کاظمی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

ایرج ناصر

استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

مبدل حرارتی تجهیزی است که برای انتقال حرارت بهینه از یک محیط به محیط دیگر به کار می رود. این تجهیزاتپر کاربرد در صنایع مختلف نظیر نیروگاه های برق ، پالایشگاه ها و سایر صنایع به طور گسترده به کار می رود،همچنین در دستگاه های مختلفی نظیر دیگ بخار ، مولد بخار ، کندانسور، خنک کن و گرمکن روغن، رادیاتورها،کوره ها و… کاربرد دارند. در مقاله پیش روی ابتدا مبدل حرارتی پوسته- لوله E-۱۱۱ واحد تقطیراتمسفریک شرکت پالایش نفت بندر عباس شبیه سازی می گردد سپس بهینه سازی اقتصادی مبدل مذکورصورت می پذیرد، جهت انجام این امر ابتدا تک تک اجزای مهم ساختاری مبدل (نظیر قطر و نوع پوسته ، نوعهدها، آرایش لوله ها، جنس قسمت های مختلف و ...) به صورت مجزا و مفصل از لحاظ اقتصادی و شرایط عملیاتیمورد بررسی قرار گرفته و سپس با توجه به نوع بهینه هر جزء، مبدل حرارتی جدیدی طراحی و شبیه سازی میگردد. با تعیین قیمت مبدل بهینه سازی شده مشخص می گردد هزینه ساخت مبدل پوسته- لوله نسبت به مبدل موجود با ۵% کاهش کاهش مواجه می گردند، این کاهش هزینه در حالی رخ می دهد که علاوه بر اینکه دمایخروجی سیالات گرم و سرد با تغییر قابل ملاحظه ای مواجه نگردیده و مبدل بهینه سازی شده قادر به تامیندماهای خروجی مورد نظر می باشد، مبدل پیشنهادی از لحاظ شرایط عملیاتی نیز نظیر افت فشار هر دو سمت،ضریب انتقال حرارت، ارتعاشات و ... مشکلی نداشته و امکان ساخت آن مطابق با استاندارد مبدل های حرارتیپوسته لوله TEMA میسر می باشد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، بهینه سازی اقتصادی، E-۱۱۱ ، واحد تقطیر اتمسفریک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.