استفاده از ویژگی های PNCC و RASTA-PLP جهت جداسازی دستگاه های موسیقی سنتی ایرانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، الکترونیک و شبکه های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: EESCONF05_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا مبشری

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی تبریز ایران

مسعود گراوانچی زاده

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز تبریز ایران

چکیده

استفاده از ویژگی های زمانی و فرکانسی در مبحث جداسازی سیگنال های صوتی بسیار متداول است. در این مقاله، یک الگوریتم برای جداسازی سیگنال های موسیقی سنتی ایرانی ارائه شده است که با استفاده از ویژگی های مبتنی بر فرکانس و همچنین جداساز MSVM عمل جداسازی را انجام می دهد. این الگوریتم سیگنال های موسیقی را در هفت دسته موسیقی سنتی ایرانی که شامل دستگاه های چهارگاه، همایون، ماهور، شور، راست پنجگاه و نوا است، طبقه بندی می نماید. در این الگوریتم، از ترکیب دو ویژگی RATA-PLP و PNCC استفاده شده و MSVM نیز به عنوان جداساز بکار گرفته شده است. به دلیل کم بودن دادگان استاندارد موسیقی سنتی ایرانی، از ۲۵۰ قطعه از تکنوازی های تار استاد علیزاده، استاد مطرح موسیقی ایرانی، استفاده نموده ایم. عملکرد الگوریتم های دسته بندی پایه و پیشنهادی توسط معیارهای ارزیابی Recall ، Precision ، Accuracy ، F-measure و MCC صورت می گیرد. نتایج نشان می دهند که الگوریتم پیشنهادی نسبت به روش پایه عملکرد بهتری را بر حسب معیارهای نام برده در بر دارد .

کلیدواژه ها

طبقه بندی موسیقی، PNCC ، RASTA-PLP ، ماشین بردار پشتیبان چند کلاسی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.