بررسی پدیده ضربه قوچ در لوله های ویسکوالاستیک با جداره ضخیم و مقایسه نتایج با حالت جداره نازک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک، مواد و متالورژی
  • کد COI اختصاصی: MEMCONF05_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعدی محمدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه هیدرولیکی , دانشگاه پیام نور تهران شمال

حمیدرضا شیبانی

مدیر گروه و عضو هیئت علمی رشته مهندسی عمران دانشگاه پیام نور تهران شمال

چکیده

در این پژوهش به بررسی پدیده ضربه قوچ در لوله های ویسکوالاستیک با جداره ضخیم و مقایسه نتایج باحالت جداره نازک در قالب دو بخش به قرار مقایسه پاسخ لوله های جدار نازک و با جدار ضخیم و درادامه مطالعه پارامتری در خصوص تاثیر ضخامت لوله های ویسکوالاستیک بر انرژی داخلی و تنش هایایجاد شده تحت اثر ضربه قوچ با استفاده از مدلسازی عددی براساس روش المان محدود و نرم افزارABAQUS گردید که براساس مطالعات انجام شده مشخص گردید که مقدار انرژی ماکزیمم در هنگاموقوع ضربه قوچ برای لوله جدار نازک به میزان قابل ملاحظه ای کمتر از لوله با جدار ضخیم می باشد.براساس مطالعه انجام شده برای لوله با جدار ضخیم مقدار انرژی ماکزیمم در حدود ۴۵ / ۱ برابر مقدارنظیر برای لوله جدار نازک بوده است. این موضوع به دلیل شکل پذیری بالای لوله جدار نازک در مقایسهبا لوله با جدار ضخیم می باشد. براساس نتایج بدست آمده مشخص گردید که به ترتیب میزان ماکزیممانرژی حاصله برای لوله ها به ضخامت های ۱۰ و ۲۵ و ۳۰ میلیمتر نسبت به لوله با ضخامت ۵ میلیمتربه میزان ۲۴ / ۱ و ۴۲ / ۱ و ۸۴ / ۱ برابر افزایش یافته است. براساس نتایج بدست آمده مشخص گردید کهنسبت تنش ماکزیمم تحت اثر ضربه قوچ برای لوله ها به ترتیب با ضخامت های ۱۰ و ۲۵ و ۳۰ میلی مترنسبت به لوله با ضخامت ۵ میلیمتر برابر با ۱۵ / ۱ و ۲۵ / ۱ و ۴۵ / ۱ گردیده است. این موضوع نشان میدهد که استفاده از لوله های ضخیم ماکزیمم تنش بیشتری را داشته و دارای عملکرد مطلوبی در برابرضربه قوچ نمی باشد.

کلیدواژه ها

ضربه قوچ، لوله ویسکوالاستیک، جدارنازک، جدارضخیم، روش المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.