بررسی عملکرد حفاظت از خوردگی پوشش نانوکامپوزیتی سیلیکون/اکسید گرافن بر روی زیرلایه فولادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک، مواد و متالورژی
  • کد COI اختصاصی: MEMCONF05_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر ادریسی

کارشناسی ارشد مهندسی مواد،دانشگاه رازی،کرمانشاه

بیژن عباسی خزایی

دانشیار گروه مهندسی مواد و متالورژی،دانشگاه رازی،کرمانشاه

وحید بابااحمدی

استادیار گروه مهندسی نساجی،دانشگاه رازی،کرمانشاه

علی اشرف درخشان

استادیار گروه شیمی آلی،دانشگاه رازی،کرمانشاه

چکیده

در این مقاله به بررسی خواص خوردگی،ساختار و مورفولوژی پوشش نانوکامپوزیتی سلیکون/اکسید گرافن پرداخته شده است.برایاین منظور،درصد های وزنی مختلف از اکسید گرافن شامل (۵ / ۰ ، ۳ / ۰ ، ۱ / ۰ درصد وزنی) درون زمینه پلیمر سیلیکونی با استفاده ازروش اختلاط محلول به خوبی پراکنده شدند و توسط روش اسپری بر روی قطعات فولادی پوشش داده شد و سپس با یکدیگر وپوشش سیلیکونی خالص مقایسه شدند. اکسید گرافن با استفاده از روش هارمرز سنتز شد و ساختار و مورفولوژی آن با استفاده ازآنالیزهای FE-SEM, TEM, FTIR, XRD و AFM تایید شد.مورفولوژی پوشش ها با استفاده از آنالیز TEM و FE-SEM مورد مطالعهقرار گرفت. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی پوشش ها نشان می دهد که با افزودن اکسید گرافن (۱ / ۰ درصد وزنی) میزان حفراتپوشش نانوکامپوزیتی نسبت به پوشش خالص کاهش داشته است.همچنین با استفاده از ازمون های الکتروشیمیایی و پاشش نمکخواص مقاومت به خوردگی پوشش ها مورد بررسی قرار گرفت.برای بررسی زاویه تماس پوشش ها، زاویه ترشوندگی پوشش هامحاسبه شد. نتایج نشان داد که افزودن اکسید گرافن به مقدار ۱ / ۰ درصد وزنی باعث افزایش مقاومت به خوردگی پوشش نانوکامپوزیتی در مقایسه با سایر مقادیر افزودنی و پوشش خالص می شود.

کلیدواژه ها

رافن، سیلیکون، نانوکامپوزیت، خوردگی، پوشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.