بررسی سلائق مردم برخی از کشورهای قاره اروپا در انتخاب فرش

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR08_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعبدالغفار موسوی

مدیر عامل بازار فرش امام رضا (ع)، اهواز، ایران- مدیر عامل مجتع تجاری خانه فرش، تهران، ایران

مژگان اکبری ناغانی

دکترای تخصصی مشاوره و راهنمایی، مشاور خانواده، تهران، ایران

چکیده

فرش کهن ترین هزینه دستی ایران زمین است و یکی از مشخصه های فرهنگی، هنری اقوام ایرانی محسوب می شود. دو هزارسال تمدن ایران و دستاوردهای فنی ایرانیان در عرصه های هنرهای دستی، در فرش خلاصه میشود. در خصوص اهمیت فرشماشینی باید اشاره کرد، نتیجه تحقیقات انجام شده حکایت از آن دارد که در عصرحاضر، صنعت فرش ماشینی در جهاناز اقبال خوبی برخوردار است با توجه به تنوع بالای فرشهای ماشینی و رقابت شدید میان تولیدکنندگان این صنعت،لازم است طراحی فرشها بر اساس سلیقه و نیاز مصرف کنندگان صورت گیرد. از این رو این این پژوهش در نظر دارد تابا بررسی سلائق سایر مردم کشورهای مختلف (کشورهای قاره اروپا) بتواند زمینه مناسبی را جهت ارائه یک بینش همه جانبهنگر به صاحبان این حرفه ارائه داده و تا حد امکان راهنمای جامعی برای صادرکنندگان این محصول به سایر کشورهای جهانباشد. روش پژوهش در این مطالعه از نوع تحقیقات کیفی می باشد و داده های حاصله از طریق مصاحبه با صاحبان حرفصنعت فرش ماشینی و هم چنین مطالعه منابع در دسترس معتبر جمع آوری شده است. هم چنین با توجه به عنوان موضوعمورد پژوهش، تا حد امکان تلاش شده است تنوع سلائق مردم یازده کشورهای اروپایی شامل کشورهای سوئد، هلند، فرانسه،آلمان، ایتالیا، انگلستان، بلژیک، اتریش، اسپانیا، دانمارک و سوئیس در زمینه مواردی چون طرح و رنگبندی، طرح ها و نقوش،قیمت کالا، مواد و الیاف، و ابعاد و نوع بافت مورد بررسی قرار گیرد. نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر این مهم می باشد که،تنوع بسیار بالای فرش ایرانی در زمینه رنگ ، نقشه ، جنس الیاف ، شانه و تراکم ، ابعاد و اندازه ، کاربرد و کیفیت می تواندعامل بسیار موثری در زمینه صادرات این محصول به سایر کشورها باشد.

کلیدواژه ها

فرش، کشورهای قاره اروپا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.