بررسی منطقه گرایی در آسیای جنوب شرقی از منظر نظریه سیستم تابعه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF06_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1032
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ستوده

دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

منطقه گرایی به عنوان تجلی و نمود همکاری بین المللی پس از جنگ جهانی دوم در اروپا آغاز شد. اما این فرایند به تدریج در حوزه ای جغرافیایی دیگر مانند آمریکای لاتین و آسیای جنوب شرقی گسترش یافت. بنابراین یکی از ویژگی های روابط بین الملل پس از جنگ جهانی دوم، رشد و توسعه همکاری و همگرایی منطقه ای در چهارچوب منطقه ای شدن بوده است. فرایند منطقه ای شدن پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی تقویت و تشدید شد. به نحوی که منطقه ای شدن و منطقه گرایی که زمانی در قالب همگرایی اروپایی تعریف می شد امروز در ساختارها و سازمان هایی متعددی تبلور یافته است که نمونه بارز آن میتوان به آ.سه.آن اشاره کرد. در سالیان اخیر جنوب شرق آسیا از جمله مناطقی می باشد که به خوبی منطقه گرایی را به عنوان یک روند به خود دیده است. هدف از این نوشتار بررسی منطقه گرایی در جنوب شرق آسیا با بهره گیری از مدل نظری سیستم تابعه می باشد. برای رسیدن به این هدف، سوال اصلی پژوهش چنین می باشد که با در نظر گرفتن مدل سیستم تابعه فرایند منطقه گرایی در جنوب شرق آسیا به چه صورت می باشد؟ در همین راستا برای گردآوری داده ها مورد نیاز از هر دو روش کیفی و کمی بهره خواهیم برد. یافته های این پژوهش چنین نشان می دهد که جنوب شرق آسیا با توجه به همگرایی و همسویی موجود میان اعضاء، مداخله قدرتهای فرامنطقه ای و با بررسی ویژگی ژئوپلیتیکی این منطقه از میزان درجه بالایی از منطقه گرایی سود می برد و همچنین ازجمله مناطقی محسوب می شود که از میزان ارتباط بالا با نظام بین الملل و تاثیر پذیری کمتری از این نظام بر خوردار است.

کلیدواژه ها

نظریه سیستم تابعه، منطقه گرایی نوین، جنوب شرق آسیا، همگرایی، آ.سه.آن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.