تحلیل محتوای کتاب آشنایی با مکاتب نقاشی براساس مولفه های نقاشی ایران رویین پاکباز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_1098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه معصومی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارتباط تصویری پردیس فاطمه زهرا،اصفهان

چکیده

نقاشی در همه دوران ها و در بین مردم اهمیت زیادی داشته است و از زمان بشر نخستین نقاشی وجود داشته است و تصاویری که در غارهای سراسر جهان به یادگار مانده دارای وجه مشترکی هستند و آن اشاره به حیوانات است،آنچه که اکنون برای ما جنبه تزئینی و زیبایی شناسانه دارد برای انسان پیش از تاریخ جنبه ای کارکردی و حیاتی در زندگی داشته است. هنر نقاشی همیشه دارای نوعی پیوستگی بوده به گونه ای که میان نقاشی پیش از اسلام و بعد از اسلام پیوندی بنیادی وجود دارد. هرچند استفاده از ابزارها و اسلوب های نقاشی در دوران مختلف تفاوت داشته است اما همواره پیوند نزدیکی میان آنها بوده است و امروزه نقاشی یکی از مهمترین بخش های زندگی بشر شده است. با توجه به نقش کتاب های درسی دوره متوسطه دوم در دانش آموزان هدف از این پژوهش بررسی محتوای کتاب آشنایی با مکاتب نقاشی دوره دوم متوسطه رشته نقاشی چاپ ۱۳۹۴ می باشد که بر اساس مولفه های نقاشی ایران رویین پاکباز تدوین شده است. این پژوهش به روش تحلیل محتوا و از نوع کیفی است و ابزار اندازه گیری چک لیستی است که محقق با استفاده از کتاب نقاشی ایران رویین پاکباز تهیه کرده است. نتایج این پژوهش به طور کلی نشان داد که در کتاب مذکور مطالب به صورت محدود و نسبتا۰ خلاصه ارائه شده است و در بررسی نقاشی مکتب اصفهان مولفه های نقاشی ایرانتا حدود نسبتا کاملی رعایت و در بررسی نقاشی دوران کهن کمترین توجه به مولفه های نقاشی پیش از اسلام شده و بطور حداقل به آن ها اشاره شده است.دراین مقاله ضمن آشنایی با مکاتب نقاشی ایران و ویژگی های آن،با شیوه ها و اصول نگارگری ایرانی و سبک هنرمندان بیشتر آشنا می شوید.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا،مکاتب نقاشی،نقاشی ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.