بررسی رابطه هوش سازمانی با یادگیری سازمانی در میان دبیران مقطع متوسطه دوم آموزش و پرورش ناحیه ۳ شهر اهواز در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_1065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه هرمزی نژاد

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

شکیب لجمیری

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

سارا سبحانی

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

معصومه قطبی زاده

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

تا کنون مولفه های هوش سازمانی توسط محققین در سازمان های مختلف آموزشی در شرایط متفاوتی مورد بررسی قرار گرفته، اما در این پژوهش سعی شده است به بررسی مولفه های متعدد هوش سازمانی و رابطه آن با یادگیری سازمانی پرداخته شود. با توجه به موضوع پژوهش مولفه های هوش سازمانی به عنوان متغیر پیش بین پژوهش انتخاب شده و رابطه ی آن با یادگیری سازمانی به عنوان متغیر ملاک پژوهش بررسی شده است. جهت ارزیابی و اندازه گیری متغیرهای پیش بین و ملاک پژوهش، از پرسشنامه هوش سازمانی کرل آلربخت و پرسشنامه یادگیری سازمانی نیفه استفاده شده و سوالات پرسشنامه در بین نمونه آماری که در این پژوهش ۹۰ نفر از دبیران مقطع متوسطه دوم ناحیه ۳ شهر اهواز در نظر گرفته شده است، توزیع گردید. با انجام تحلیل آماری بر روی داده های جمع آوری شده مشخص گردید هنگامی که رابطه بین متغیرهای پیش بین و ملاک بصورت تک تک و بدون تعامل و ارتباط عوامل با یکدیگر مورد بررسی قرار می گیرد تمامی هفت عامل کلیدی هوش سازمانی با یادگیری سازمانی رابطه دارند؛ اما هنگامی که تعامل و ارتباط مولفه هایموفقیت هوش سازمانی با یکدیگر، و رابطه تواما متغیرهای پیش بین با متغیرهای ملاک مورد بررسی قرار می گیرد، تنها چهار مولفه ی تمایل به تغییر، اتحاد و توافق، کاربرد دانش و سرنوشت مشترک با یادگیری سازمانی رابطه دارند.

کلیدواژه ها

هوش سازمانی، یادگیری سازمانی، شهر اهواز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.