نقش امور تربیتی و پرورشی در شکل گیری شخصیت دانش آموزان با توجه به چالشهای موجود در امور تربیتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_917
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6947
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم ابناوی

دانشجومعلم رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان ارومیه

کوثر آرین نژاد

کارشناس آموزش علوم اجتماعی، دانشگاه فرهنگیان بندرعباس

چکیده

مسئله تربیت بگونه ای است که اگر بصورت جدی پیگیری نشود و در آن سهل انگاری شود،نه تنها خود فرد را به بیراهه می کشاند،بلکه برای یک جامعه نیز مضر میباشد. خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی در بحث تربیت میباشد،پس از خانواده ، مدرسه خانواده نقش اساسی را در مسائل تربیتی ایفا میکند؛ به ویژه مربیان تربیتی و پرورشی نقش مهمی در تربیت دانش آموزان و شکل گیری شخصیت آنها دارند. تمرکز کردن به یک بعد خاص از ابعاد تربیت شونده،عدول از تربیت مطلوب است. هدف تربیت را میتوان آمادگی متربیان برای محقق شدن آگاهانه و اختیاری مراتب حیات طیبه درتمام ابعاد و قرار گیری افراد جامعه در مسیر حیات طبیه برشمرد.معصومین علیهم السلام به امر تعلیم وتربیت مردم توجه بسیاری داشتند و علت پرورش انسانها را آگاه کردن و به فعلیت رساندن انسانها، رسیدن و نزدیکی به معبود،شکوفایی مسلمانان در علوم گوناگون،روشن ساختن دید آنها نسبت به دنیا و جهان آخرت بوده است.والدین و مربیان با انحجام وظایف تربیتی خود، نقش مهمی در تکوین هویت تربیتی دانش آموزان دارند.امور پرورشی و اجتماعی در مدارس در کنار فعالیتهای رسمی مدارس، فرصتهایی را در اختیار دانش آموز ان قرار میدهد تا با بهره گیری از از آنها، به رشد علایق، استعدادها و توانمندیهای خود بپردازند و خود را برای یک زندگی شایسته ی شغلی و اجتماعی آماده کنند. در واقع فعالیت های تربیتی ، مجموعه تلاشهایی است که کودکان و نوجوانان با هدایت و برنامه ریزی مربیان انجام میدهند.تربیت با چالشهایی نظیر چالش های برنامه ای در امور تربیتی،چالش خانواده و مدرسه،چالش ماموریت ها و نیروی انسانی و...مواجه است.امور پرورشی میتواند در پاسداری از ارزشهای اسلامی و دستاوردهای انقلاب، برنامه ریزی و ایجاد هماهنگی بین عوامل تربیتی، توجه جدی به نقش معلمان و دانش آموزان در فعالیت های تربیت تاثیرگذار باشد.

کلیدواژه ها

تربیت ، چالشهای تربیتی ، مربیان پرورشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.