تجزیه و تحلیل سواد حرکتی و جایگاه آن در پیشبرد اهداف تربیت بدنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_885
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ عسکری زاده

مدرسه آمنه جمالی

چکیده

موضوع تجزیه و تحلیل سواد حرکتی موضوعی است که در رابطه با آن پژوهش های زیادی نگارش می شود. همچنین در رابطه با موضوع اهداف تربیت بدنی و بررسی روابط و تاثیرات آنها بر روی هم نیز جای بسی تامل است. پژوهش گران در رشته تربیت بدنی همواره بررسی های علمی و پژوهشی خود را در این رابطه در معرض مخاطبین این رشته قرار داده اند. در مقاله حاضر نیز تلاش شده است که این موضوع بیشتر و دقیق تر بسط داده شود. سواد بدنی هدف بسیار مهم تربیت بدنی است. درک سواد بدنی به درک ارزش ذاتی و خاص تربیت بدنی کمک می کند. تربیت بدنی نه به طور خاص درباره تدریس ورزش به کودکان و جوانان است (هرچند فرصتهایی برای انجام این کار وجود دارد) و نه صرفا در مورد یافتن کسانی است که توانایی بالقوه تبدیل شدن به بازیکنان نخبه را دارند (هرچند این افراد نیز در طی مراحل آموزش خود به اندازه کودکان و جوانان دچار مشکل و نیازمند کمک درگرفتن توپ یا نفسگیری در شنا هستند). تربیت بدنی درباره تشویق هر کودک و جوان به تبدیل شدن به یک شرکت کننده مادام العمر در فعالیتهای بدنی و حمایت از هر کودک و جوان در طی مسیر کسب سواد بدنی خود است. سواد بدنی مستلزم اعتقاد به ماهیت کلی فرد از نظر تعامل توانایی هاست. چون هر فردی استعدادی دارد، سواد بدنی می تواند به عنوان انگیزه، اعتمادبه نفس، شایستگی بدنی، دانش و درک حفظ فعالیت بدنی در کل دوران زندگی، با این پیش فرض که هر ویژگی به اندازه دیگری مهم است، توصیف شود. این پرورش ترکیبی از ویژگیهایی است که افراد را قادر میسازد تا سواد بدنی خود را توسعه دهند. کلید فهم سواد بدنی این است که درک کنیم حرکت بخش مهمی از انسان بودن است و حرکت برای سلامتی ضروری است و بخش اعظمی از زندگی ما را تشکیل میدهد. روش پژوهش به صورت کتابخانه ای و فیش برداری و استفاده از منابع نظری و تئوری درباره تجزیه و تحلیل سواد حرکتی و اهداف تربیت بدنی بوده است یافته های تحقیق نشان می دهد که فاکتور های مورد بحث ارتباط عمیق و غیر قابل اجتنابی با هم دارند و رابطه معنا داری بین داده های پژوهش وجود دارد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت نظرات پژوهشگران رشته تربیت بدنی پیرامون مقوله های ارائه شده در این رابطه کاملا صحیح و مبتنی بر واقعیت است. از این رو پیشنهاد می شود مباحث تجزیه و تحلیل سواد حرکتی و اهداف تربیت بدنی در مراکز آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی مطرح گردد. و نتایج تحقیقات به صورت پروپوزال های نظری ارائه گردد.

کلیدواژه ها

اهداف تربیت بدنی ، سواد حرکتی ، ورزش ، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.