پیش بینی پرخاشگری رابطه ای و آشکار کودکان دبستانی بر اساس ناامیدی و روابط خواهر- برادری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_771
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حسنی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی ساوه

هومن نامور

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی ساوه

چکیده

پژوهش حاضر با موضوع پیش بینی پرخاشگری رابطه ای و آشکار کودکان دبستانی بر اساس ناامیدی و روابط خواهر- برادری صورت پذیرفت. روش تحقیق از نظر هدف نظری و از نظر اجرا یک تحقیق همبستگی از نوع پیش بین است، که به پیش بینی پرخاشگری رابطه ای و آشکار کودکان دبستانی بر اساس ناامیدی و روابط خواهر - برادری میپردازد. جامعه آماریپژوهش حاضر کل۶یه دانش آموزان دبستانی پسر و دختر مدارس شاهد و نمونه دولتی در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ میباشد که تعداد آنها۹۵۰ نفر است. جهت تعیین حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان ۲۷۲ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. این افراد با روش نمونه گیری قضاوتی و هدفمند انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها سه پرسشنامه پرسشنامه پرخاشگری رابطه ای و آشکار ۲۱ سوالی؛مقیاس ناامیدی کودکان کازدین و همکارانش(( ۱۹۸۳ و پرسشنامه شاخص های رفتاری خواهر برادری والتر، هورسون، گورون، مک نیل و بی ایبرکسی ۲۵ سوالی بودند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون و نرم افزارهای SPSS و PLS بهره گرفته شد. نتایج رگرسیون نشان داد ۵ / ۳ درصد از تغییرات پرخاشگری رابطه ای ناشی از تغییرات متغیرهای ناامیدی و روابط خواهر - برادری است؛ هر واحد افزایش در » روابط خواهر - برادری« به میزان » ۲۰ / ۴ پرخاشگری رابطه ای« را افزایش میدهد. به همین صورت برای متغیرهای ناامیدی به میزان ۱۳ / ۷ درصد از واریانس پرخاشگری رابطه ای را افزایش می دهد. ضریب تعیین متغیرهای مستقل مدل رگرسیونی متغیر ناامیدی و روابط خواهر - برادری ۰ / ۰۴۱ است یا به عبارت دیگر ۴ / ۱ درصد از تغییرات پرخاشگری آشکار ناشی از تغییرات متغیرهای ناامیدی و روابط خواهر - برادری است.؛ همچنین هر واحد افزایش در » روابط خواهر - برادری« به میزان » ۱۶ / ۱ پرخاشگری آشکار« را افزایش میدهد. به همین صورت برای متغیرهای ناامیدی به میزان ۱۴ / ۶ درصد از واریانس پرخاشگری آشکار را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

پرخاشگری رابطه ای و آشکار ؛ ناامیدی؛روابط خواهر- برادری، کودکان دبستانی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.