تعیین رابطه بین هوش سازمانی و مولفه های رهبری در بین مدیران دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
- کد COI اختصاصی: CFTP07_698
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 300
نویسندگان
کارشناس آموزش ابتدایی
مدرس دانشگاه آزاد و علمی کاربردی شهرکرد
چکیده
هدف پژوهش تعیین رابطه بین هوش سازمانی و رهبری و مولفه های رهبری در بین مدیران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردمی باشد. روش پژوهش توصیفی- همبستگی است و جامعه آماری پژوهش را مدیران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تشکیل می دهد که از بین مدیران با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۷۳نفر ۳۶) زن و۳۶ مرد) و از بین مدیران تعداد۲۵۰ نفر ۱۴۳)زن و۱۰۷ مرد) به شیوه طبقه ای تصادفی عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش دو پرسشنامه هوش سازمانی آلبراخت و پرسشنامه توصیف رفتار رهبر LBDQ می باشد. که پس از تایید روایی پرسشنامه ها جهت تعیین پایایی پرسشنامه های مذکور بر روی ۳۰ نفر از افراد جامعه اجرا و با استفاده از نرم افزار SPSS و فرمول آلفای کرانباخ ضریب پایایی آن برآورد گردید. ضریب پایایی برای پرسشنامه هوش سازمانی ۰.۸۱ و پرسشنامه مولفه های رهبری ۰.۷۹ بر آورد شده است . جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داده است که میانگین مولفه های آمرانه ۲.۷۶ و میانگین مولفه های مشارکتی ۲.۸۸ می باشد که در هر دو میانگین بسیار بالاتر از حد متوسط می باشد. همچنین بین مولفه های رهبری مدیران برحسب جنسیت و مدرک تحصیلی تفاوت معنادرای مشاهده نشده است اما برحسب سابقه کار تفاوت معنادار است. میانگین هوش سازمانی ۳.۷۱ که در حد متوسط بالا می باشد. یافته های پژوهش نشان داده است که بین هوش سازمانی و ابعاد آن با مولفه های رهبری امرانه و مشارکتی رابطه معنادرای مشاهده نشده است.کلیدواژه ها
هوش سازمانی، سبک رهبری آمرانه، سبک رهبری مشارکتی، مدیران دروه ابتداییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.