ارزیابی و سنجش خوانایی کتاب کار و فناوری پایه ششم ابتدایی سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ بر اساس پنج فرمول گانینگ فوگ، فلش، مک لافین، فرای و کلوز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_608
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد شیخ محمدی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف تحلیل محتوا، بررسی و ارزیابی کتاب کار و فناوری پایه ششم، سال تحصیلی۱۴۰۰ - ۹۹ به روش کمی و با استفاده از تکنیک های معروف روش کمی، »فرمول خوانایی« یا به عبارت دیگر درجه خوانایی متن می باشد. فرمول های خوانایی کلمات، عبارات و پاراگراف های یک نوشته را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند تا به میزان درجه خوانایی آن پی ببرند. تحلیل کتاب کار و فناوری پایه ششم ابتدایی به روش شاخصهای سطح خوانایی گانینگ فوگ، فلش، مک لافین، فرای و کلوز که جزء روش های کمی تعیین سطح خوانایی می باشند صورت گرفته است تا به این سوال پاسخ دهد که محتوای موجود در این کتاب تا چه اندازه با فرمول های خوانایی سنجی یاد شده مطابقت دارد. باید در نظر داشت که این پنج روش بومی و مطابق با قواعد دستوری زبان و ادبیات فارسی نیستند پس نمی توان برای نتایج این تحقیق اعتبار سنجی لازم را در نظر گرفت. برای اجرای روش کلوز یک نمونه ۲۰ نفری از دانش آموزان کلاس ششم ابتدایی از دبستانی در شهرستان بویین میاندشت واقع در استان اصفهان انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات در این پژوهش به ما نشان می دهد که در کتاب کار و فناوری پایه ششم سال تحصیلی : ۹۹-۱۴۰۰. ۱-محتوای کتاب تناسبی با پایه ششم ندارد و مطابق فرمول های گانینگ فوگ، فلش، مک لافین و فرای، سطح خوانایی این کتاب، در سطح دانشگاه (دوره کارشناسی) است. .۲ اصل ساده به دشواری در تنظیم محتوای مطالب کتاب رعایت نشده است. .۳ قدرت خوانایی، سطح کلاسی و سطح سنی مطالب نسبت به پایه ششم تناسب ندارد. .۴ مطالب این کتاب طبق فرمول کلوز در حد فشار روانی و استرس زاست، پس توانایی آموزش مستقل را ندارد و نمی تواند به صورت خود آموز مورد استفاده قرار گیرد. . ۵ نتایج حاصل از میزان خوانایی کتاب کار وفناوری پایه ششم، به وسیله فرمول های گانینگ فوگ، فلش، مک لافین، فرای و کلوز به میزان زیادی با یکدیگر مطابقت دارند.

کلیدواژه ها

کتاب کار و فناوری پایه ششم، فرمول خوانایی گانینگ فوگ، فلش، مک لافین، فرای، کلوز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.