نقش هنر در پرورش خلاقیت و سلامت روانی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_493
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیمه ملائی

پرسنل آموزش و پرورش شهرستان میناب

فاطمه رحیمی

پرسنل آموزش و پرورش شهرستان میناب

چکیده

زبان هنر اصیل ترین، خالص ترین و رساترین زبان هاست که به کمک آن می توان افراد را به سوی پیشرفت و تعالی سوق داد. بنابراین، به اقتضای وسعت و جنبه های متفاوت هنر باید درباره آن بحث و گفت و گو کرد تا ارزش واقعی آن آشکار شود. بررسی ها نشان می دهد، زبان هنر، به عنوان اولین زبان بشری، قدمتی برابر تاریخ بشر دارد؛ یعنی زمانی که تنها رسانه انتقال مفاهیم بین انسان ها، نقوش حک شده روی سنگ ها و در دل غارها بود. استفاده از هنر در تعلیم و تربیت از یک سو مستلزم کسب آگاهی های لازم در زمینه فعالیت های هنری برای تعلیم و تربیت است و از سوی دیگر نیازمند شناخت ویژگی های رشد کودکان و نوجوانان از لحاظ مشخصات روانی، عاطفی، اجتماعی و عقلانی آنان. مربی باید واسطه های هنری را بشناسد و بداند که از هر کدام در چه زمان و در چه جهتی بهره ببرد. در ضمن، او باید کارایی ها و کارکردهای تربیتی و آموزشی هنر را بررسی کند و هنگام عمل، آنها را مدنظر قرار دهد. برای گذر از عصر اطلاعات و ورود به دنیای آینده می بایستی کودکان را توانمند، خلاق، ارتباط گر و مسلط به فناوری های جدید روز تربیت کرد، آنچنان که دارای انگیزش بالا بوده و شوق زندگی کردن برخوردار باشند تا بتوانند در دنیای پر رقابت و پیچیده آینده تاب تحمل داشته و موفق شوند. در این مقاله به بررسی نقش هنر در پرورش خلاقیت و ارتقای سلامت روانی دانش آموزان در جهان امروز می پردازد و هدف آن، نشان دادن پیوند میان کاربردی هنر، خلاقیت و سلامت روانی دانش آموزان در جهان امروز و مطرح ساختن راهکارهایی برای شکوفایی احساسات عالی انسانی و جلوگیری از رخوت فکری و مشکلات عاطفی و روانی است.این مقاله، ضمن بیان اهمیت کاربرد هنر در حوزه تعلیم و تربیت، درباره کارایی های آن در آن حوزه بحث و بررسی می کند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.