بررسی مشکلات و روش های توسعه یادگیری ریاضی در دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_377
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید محمدعلیزاده افین

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی ،دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند

چکیده

هدف این مقاله بررسی مشکلات و روش های توسعه یادگیری ریاضی در دوره ابتدایی میباشد ، برای این منظور با روش مروری با مقالات و کتاب های مرتبط گردآوری شده تا براساس آن به سوالات موردنظر پاسخ داده شود. ازدیدگاه ساخت و سازگاری یکی از مهم ترین عوامل در مطالعه یادگیری ، چگونگی درک و فهم یاد گیرنده از مفهوم است. گاهی درک و فهم یاد گیرنده دچار اشکال است وبا فهم درست مفهوم فاصله دارد. این نوع درک ناقص و ناصحیح بدفهمی یا کج فهمی نامیده شده است. دوره ابتدایی یکی از دوره های مهم در آموزش صحیح مفاهیم فرآیندهای ریاضی ، در کنار ایجاد باورهای درست فرد نسبت به خود ، ریاضی و محیط است. بنابراین آموزش صحیح به گونه ای که خود زمینه ساز ایجاد بدفهمی دانشی و باوری در دانش آموز نشود دارای اهمیت است. با توجه با شرایط و مشکلات بنیادی تدریس ریاضی در کشورمان ازجمله روش های سنتی تدریس ،به روز نبودن کتب درسی و استفاده از معلمان ناکارآمد در مقاطع پایه ای و حساس نگرش دانش آموزان نسبت به ریاضی و یادگیری این درس منفی است، از سویی دیگر می توان گفت هرچه معلمان ، مدیران و دست اندرکاران آموزشی بهتر بتوانند دانش آموزان را برانگیخته کرده و درآن ها احساس نیاز به یادگیری را به وجود آورند نگرش دانش آموزان نسبت به مدرسه بیشتر تغییر پیدا می کندو آن ها را بیشتر به سمت یادگیری بیشتر سوق می دهد. بازی ، طبیعی ترین وسیله آموزش کودکان است. کودک از طریق بازی آموزش می بیند ، چیزهای تازه ای کشف می کند ، به خاصیت اشیا پی می برد ، رفتار بزرگ ترها را تقلید می کند ، دنیای اطراف خود را می شناسد و به افکار خود نظم می دهد. بازی ،حس کنجکاوی کودک را تحریک می کند و به او چیزهای تازه ای می آموزد. کودکان ضمن بازی تجارب زیادی به دست می آورند و متوجه بسیاری از مسائل و پدیده های طبیعی می شوند. تدریس در قالب بازی های مورد علاقه کودکان، یکی از بهترین روش های تثبیت و تسریع یادگیری ریاضی است.

کلیدواژه ها

ریاضی، مشکلات یادگیری، توسعه یادگیری ریاضی، دوره ابتدایی، یادگیری فعال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.