تحلیلی بر رابطه بین فرهنگ سازمانی و بالندگی سازمانی مدارس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP07_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل عمر اسماعیل الحیدری

دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

یحیی اسعدی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی توسعه آموزش عالی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

چکیده

بالندگی سازمانی وسیلهای برای پیشرفت سازمان است. توجه بنیادی بالندگی سازمان به جنبه های انسانی سازمان است، سازمانی که به صورت یک نظام اجتماعی درنظرگرفته میشود. بنابر تعریف بالندگی سازمانی به هرکاری گفته میشود که برای بهترکردن سازمان به کاربسته می شود. همچنین فرهنگ سازمانی موضوعی است که در دانش مدیریت و در قلمرو رفتار سازمانی توجه زیادی به آن شده است. به دنبال نظریات و تحقیقات جدید در مدیریت و روانشناسی صنعتی و سازمانی، فرهنگ سازمانی دارای اهمیت روزافزونی شده و یکی از مباحث اصلی و کانونی مدیریت سازمانها را تشکیل داده است. با بررسی گروه ی از اندیشمندان علم مدیریت، فرهنگ سازمانی به عنوان یکی از موثرترین عوامل پیشرفت و توسعه کشورها شناخته شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، تحلیلی بر رابطه بین فرهنگ سازمانی و بالندگی سازمانی مدارس می باشد. پژوهش حاضر مطالعه مروری است که اطلاعات آن از روش کتابخانه ای از طریق بررسی تعداد بسیار زیادی مقاله، اینترنت، بهره گیری ازنظر صاحبنظران و اساتید، معلمان باتجربه و کتابهای مرتبط در این زمینه جمع آوری گردیده است. نتایج تحقیق نشان داد که فرهنگ سازمان بر رفتار اعضاءی سازمان تاثیرگذار است، لذا با مطالعه فرهنگ، می توان به علل اصلی کامیابی و شکست سازمانها پی برد، بطوریکه با شناخت فرهنگ سازمانی و کشف رابطه آن با دیگر متغیرها، می توان به سمت بهره وری کل سازمان گام برداشت. لذا جهت بالندگی سازمانی، لازم است تا الگوهای موجود، بر اساس شرایط، مقتضیات، ارزشها و باورهای حاکم بر جامعه باز شناسایی و تبیین شده و با شناخت فرهنگ مطلوب، نهایتا الگوی فرهنگی مناسب پی ریزی شود. در مورد ، محققان از تئوری وارنر بورک استفاده نمود که اذعان می دارد: می توان تغییر فرهنگ را به عنوان نشانه بالندگی سازمان مورد توجه قرار داد. همچنین ولیزربرگ، بالندگی سازمانی را فرآیند تغییر بنیادی در فرهنگ سازمان می داند. از این رو و با توجه به ارتباط تنگاتنگی که میان این دوگزینه وجود دارد، فرهنگ سازمانی ارتقاء یافته، به واسطه زیرساخت هایی که از طریق مدیریت ذهن کارکنان سازمان و تغییر پیش فرضها و ارزشهای قراردادی برایش ایجاد شده، می تواند منجر به ایجاد بالندگی سازمانی گردد.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی، بالندگی سازمانی، مدارس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.