ارزیابی سطوح پایداری شهری با استفاده از منطق فازی در سیستم اطلاعات جغرافیایی مورد مطالعه: منطقه ۵ شهر مشهد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضایی (سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS04_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قربان پور

کارشناس ارشد حسابداری

حسین عبدالله زاده

دانشجوی دکتری مدیریت، دانشگاه فردوسی مشهد

طاهره صالحی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق

چکیده

امروزه معضلات ناپایداری از مهم ترین دغدغه های شهر ها و به ویژه محله های شهری هستند. شهر مشهد مانند بسیاری از شهر های بزرگ کشور با مسائل متعددی از جمله ناپایداری توسعه روبروست و این مسئله در برخی از محله ها به بیشترین حد رسیده و به تهدید ناپایداری توسعه در آن ها منجر شده است. اما به منظور غلبه بر این مشکلات، لازم اس تفاوت سطح توسعه یافتگی شهر از توسعه پایدار را اندازه گیری و راهکارهایی جهت بهبود آن ارائه داد. این پژوهش با هدف ارزیابی سطوح پایداری شهری و با استفاده از روش منطق فازی و سیستم اطلاعات جغرافیایی انجام گرفته است. پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی-تحلیلی و از نظر هدف، کاربردی است . از آنجایی که منطق فازی در قالب سیست اطلاعات جغرافیایی قابلیت بالایی برای ارزیابی پایداری سیستم های پیچیده و ازجمله شهرها دارد، در این راستا هفت شاخص که می توان از آنها به عنوان چهار متغیر عمده اقتصادی، اجتماعی، فیزیکی و زیست -محیطی نیز یاد کرد، انتخاب شد. که برای سنجش پایداری در سطح محلات منطقه ۵ شهر مشهد، مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج نشان داد که براساس شاخص های منتخب، محلات مرکزی از از وضعیت مناسب تری از نظر برخورداری و دسترسی به مراکز تجاری، ورزشی، مذهبی، درمانی و ... می باشند محلات متمایل به حاشیه شهر به دلیل برخورداری کمتر از نظر شاخص های مورد بررسی در وضعیت پایداری کمتری برخوردار بوده و محلات حاشیه شهر به ویژه قسمت های شرقی و جنوب شرقی در وضعیت ناپایداری هستند.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، محلات شهری،کاربری، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.