مکان یابی دفن پسماندهای شهری با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی- فازی و شبکه عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: شهرستان لالی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضایی (سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS04_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر خدری فر

کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS

لادن خدری غریبوند

گروه علوم تجربی، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی، دزفول، ایران

چکیده

امروزه دفن پسماند به دلیل هزینه پایین تر و قبول طیف گسترده تری از پسماندها در بسیاری از کشورها، رایج ترین روش در این زمینه می باشد. در مکان یابی محل دفن پسماندر پارامترهای گوناگونی مانند نیازمندی های جوامع شهری، دولتی و قوانین زیست محیطی و تعداد زیادی از معیارهای کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار می گیرند. به این منظور روش های متعدد تصمیم گیری چند معیاره در اولویت بندی مکان های مناسب به کار گرفته می شود. هدف از این مطالعه بررسی مکان های مناسب دفن پسماندهای شهری شهرستان لالی با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP همراه با سیستم اطلاعات مکانی و شبکه عصبی مصنوعی می باشد. برای این منظور داده هایی نظیر شیب، جهت شیب، زمین شناسی، کاربری اراضی، گسل، بارش، خاک شناسی، توپوگرافی، پوشش گیاهی، خطوط ارتباطی، شبکه های هیدروگرافی باد، سطح آب زیرزمینی و مراکز جمعیتی به عنوان لایه های اطلاعاتی برای مکان یابی دفع پسماند مورد استفاده قرار گرفت. پس از استانداردسازی و آماده کرن نقشه هاف مراحل مربوط به وزن دهی لایه های مورد نظر به منظور دستیابی به وزن و اهمیت هر کدام در فرآیند مکانیابی انجام شد. سپس براساس اعداد فازی و با استفاده از تکنیک FAHP مقایسات زوجی بین شاخص ها صورت گرفت. با در نظر گرفتن تمام عوامل موثر در مکان یابی و وزن دهی به هر کدام از معیارها و زیرمعیارها و تلفیق داده ها با GIS و شبکه های عصبی مصنوعی، مناطق پیشنهادی جهت دفن زباله با توجه به جهت وزش بادهای غالب در منطقه، در بخش جنوب شرق، محدوده مطالعاتی در نظر گرفته شد. که شهر در این جهت کمترین توسعه را دار می باشد. در حالیکه، مکان سایت فعلی دفن پسماند در مکانی نامناسب در شمالی شهر و در یک محدوده گردشگری واقع شده است.

کلیدواژه ها

مکان یابی دفن پسماند، تحلیل سلسله مراتبی فازی، شبکه عصبی مصنوعی، GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.