برآورد حداکثر بارش و سیلاب محتمل در حوضه کارون شمالی با استفاده از روش سری های جزیی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضایی (سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS04_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر زکوی

دانشجوی دکتری آب و هواشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، خوزستان، ایران

جعفر مرشدی

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، خوزستان، ایران

اسماء اصغری پور دشت بزرگ

دانشجوی دکتری آب و هواشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، خوزستان، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش برآورد حداکثر بارش و سیلاب محتمل در حوضه کارون شمالی با استفاده از روش سری های جزیی می باشد. در این پژوهش به برآورد احتمال وقوع سیل و حداکثر بارش متحمل در زیر حوضه کارون شمالی با استفاده از روش سری های جزیی اقدام شدا است، تعداد ۲۰ بارش سنگین ۲۴ ساعته بیش از ۴۰ میلیمتر و تعداد ۳۰ سیل با دبی بیش از ۵۰۰ متر مکعب در ثانیه انتخاب گردید. معیار برای انتخاب سیل ها این بوده است که، اولا سیل متصل به سیل قبلی نباشد. بدین منظور فاصله زمانی بین نقطه اوج دو سیل از یکدیگر، باید حداقل ۳ برابر مدت زمانی باشد که دای سیل از مرحله شروع تا رسیدن به دبی نقطه اوج هیدروگراف لازم دارد. دوما مقدار دبی پس از سیلاب اول و قبل از شروع سیل دوم به کمتر از یک سوم دبی اوج سیل اول رسیده باشد. نتایج نشان داد که هر سال به احتمال ۹۹/۹۹ درصد سیلی با میزان دبی ۶۰۶/۳۲ متر مکعب و بارش ۲۴ ساعته ای به میزان ۴۳/۰۷ میلیمتر در زیر حوضه کارون شمالی به وقوع می پیوندد.

کلیدواژه ها

حداکثر بارش، سیلاب محتمل، حوضه کارون شمالی، روش سری های جزیی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.