کاربرد سیستم اطلاعات مکانی GIS در تحلیل فضایی کاربری ورزشی (مطالعه موردی: شهر مهریز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربرد مدلهای پیشرفته تحلیل فضایی (سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
  • کد COI اختصاصی: GISLS04_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی شیرزاده

کارشناس ارشد سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور، شهرداری یزد

چکیده

فضاهای ورزشی را می توان یکی از اجزای مهم زندگی شهری برای سلامتی افراد جامعه شناخت که در آن کارکردهایی همچون حضور همزمان و متراکم جوعیت، تحرک، گذران اوقات فراغت و تفریح اهالی شهر، ارتباط چهره به چهره، انجام مسابقات ورزشی، برگزاری غیر ورزشی با اهداف اجتماعی و گاهی سیاسی وجود دارد. امروزه شاهد توسعه مکان های ورزشی با هزینه های گزافی هستیم. احداث چنین اماکنی از آنجا که موجب افزایش فعالیت جسمانی و در نتیجه ارتقای کیفیت زندگی و سطح رضایتمندی افراد می شود حایز اهمیت است. به همین دلیل سازمان ها در سطوح مختلف محلی تاملی در تلاش برای ارتقای سطح فعالیت های ورزشی در جامعه هستند. این تلاش ها شامل برنامه های مشوق ورزشی، ایجاد، توسعه و تکمیل فضاهای ورزشی است. این در حالیست که در حال حاضر از یک سو، یکی از مهم ترین مشکلات موجود در شهرهای کشور ما کمبود سرانه کاربری ورزشی، استترار، پراکنش و توزیع نامناسب کاربری ورزشی در سطوح مختلف تقسیمات کالبدی در شهر می باشد. به نحوی که بسیاری از افراد به علت عدم دسترسی به آن ها نمی توانند از امکانات موجود به نحو مطلوب بهره برداری نمده یا برای استفاده از اماکن ورزشی به ناچار باعث معضلات شهری از جوله ترافیک، صرف زمان و هزینه زیاد می شوند. لذا نیاز به افزایش سطح کاربری ورزشی و توزیع و پخشایش مناسب آن با هدف تسهیل دسترسی آسان در شهر به شدت احساس می شود به گونه ای که امروزه تامین فضاهای ورزشی کافی و مناسب همراه با توزیع عادلانه ان در شهر به یکی از دغدغه های مجموعه مدیریت شهری تبدیل شده است. در حقیقت این مطالعات به یک نتیجه منتهی می شود و ان پایین بودن سرانه کاربری ورزشی در کشورمان است. در این زمینه راه حل تخصیص بودجه مناسب، زمان بندی معین، مدیریت و برنامه ریزی قوی، نظارت و پیگیری مداوم است. در این رابطه مکان یابی و نیز اولویت بندی پروژه ها نیز اهمیت زیادی دارد.

کلیدواژه ها

تحلیل فضایی، سیستم اطلاعات مکانی GIS، فضاهای ورزشی، شهر مهریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.