بررسی عوامل ایجاد بازآفرینی در جهت مشارکت اجتماعی با تاکید بر پایداری - نمونه مورد مطالعه: شهر اسلامشهر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهش‌های نوین دانشگاهی در هنر، معماری و عمران
  • کد COI اختصاصی: AICT03_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قالوجه

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاداسلامی، واحد تهران مرکز

چکیده

سیر تحول مرمت شهری در دهه های اخیر، سرانجام این جریان را به سازماندهی و گردهم آوردن اقدامات خود در چارچوب بازآفرینی شهری رسانده است. بازآفرینی شهری، به مثابه روایتی فراگیر ویکپارچه از مرمت شهری، جریانی است که از یکسو به تمامی وجوه و محدودیت های امر توسعه در بطن شهر موجود توجه میکند و از سوی دیگر، به تدارک فرصت و استفاده از هر فرصتی برای تبدیل ساختن آن به ابزار یا راهی برای رسیدن به توسعه میپردازد. بازآفرینی شهری به دنبال حل مشکلات فرسودگی بافت های فرسوده شهری از طریق بهسازی به وسیله مشارکت های مردمی است و هدف ایجاد تفکر و عمل جمعی است که کار مشارکتی در بازآفرینی شهری فراتر از اهداف نوسازی عمل می کند . تحقیق حاضر با هدف بررسی ایجاد بازآفرینی در جهت مشارکت اجتماعی با تاکید بر پایداری در اداره امور شهر ها انجام می گیرد. بافت های فرسوده حاشیه ای اغلب در زمره مناطق محروم شهر از نظر اجتماعی، اقتصادی و کالبدی هستند و این امر عامل نارضایتی ساکنان، عدم پویایی و رونق حیات شهری در آن هاست. محله شهرک امام حسین (میان آباد) از بافت های فرسوده شهر اسلامشهر است . هدف مقاله حاضر که با روش توصیفی تحلیلی - (spss) و استفاده از تکنیک گروه های بحث انجام شده است، از آنجایی که محله شهرک امام حسین از انسجام اجتماعی بالایی برخوردار بوده و اکثریت افراد علاقه مند به مشارکت در طرح های بازآفرینی و نوزایی هستند، می تواند با برنامه ریزی و مدیریت صحیح، نقطه عطفی در روند بهبود شرایط کنونی این محله و بالابردن حیات اجتماعی و رونق اقتصادی آن از طریق مشارکت همه جانبه مردم باشد .

کلیدواژه ها

بازآفرینی، مشارکت اجتماعی، توسعه پایدار، بافت فرسوده، اسلامشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.