نقش نور بعنوان یکی از عناصر تاثیر گذار در ساختار مساجد – نمونه موردی مسجدشیخ لطف الله اصفهان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین همایش ملی پژوهشهای نوین دانشگاهی در هنر، معماری و عمران
- کد COI اختصاصی: AICT03_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 321
نویسندگان
دانشجوی دکتری معماری –دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز
دانشجوی دکتری معماری –دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز
استادیاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز
چکیده
معانی و مفاهیم نور در ادیان و نزد نظریه پردازان و عرفای آن ها همواره از جایگاه والایی برخوردار بوده است. این مباحث چه در مکاتب شرق و چه در مکاتب غرب همواره حائز اهمیت بوده و تفاوت نگرش مفهوم به مقوله نور در میان آنها خللی در بهره گیری از آن وارد نکرده است. در بررسی نور در معماری می توان از دو منظر به آن ورود پیدا کرد نخست اثر پذیری و تاثیر گذاری نور در محیط مصنوع انسان ساخت که به این نکته قانونمند بودن طراحی نور و کمیت نور در داخل فضا پرداخته می شود. در رابطه با ارتباط نور ومعنویت با توجه به کتب مقدس ادیان مختلف بحث های فراوانی مطرح شده و هر یک از نور بعنوان نمادی در دین خود نام برده اند. در مقاله حاضر از روش تحقیق تحلیلی – توصیفی استفاده شده است. ابزار مورد استفاده در این بررسی به صورت کتابخانه ای و بررسی اسناد و مدارک مکتوب استفاده گردیده؛ و ضمن مراجعه به منابع و ماخذ در دسترس و طرح دیدگاه های مختلف و تجزیه و تحلیل آنها سعی شده تمام وجوه ممکن مسئله مورد توجه قرار دادهشود. مسجد شیخ لطف الله بعنوان یکی از بارز ترین این نمونه ها در معماری اسلامی می باشد که از نور در شکل گیری پلان تا ایجاد مفاهیم مذهبی و عرفانی را در خود جای داده است.کلیدواژه ها
نور، تاثیر نور ، معماری سنتی ، معماری ، مسجدمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.