بررسی قرارداد های سوآپ کالا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی و اسلامی، حقوق، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: GHADIRCONF06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید کرمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی

محمد آخرتی دهمیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحدزاهدان

سیدجلال حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی

چکیده

قراردادهای سوآپ به عنوان یکی از از ابزارهای مشتقه در بازارهای مالی اهمیت فراوان داشته و استفاده وسیعی در بازار مالی دارد.قراردادهای سوآپ دارای تنوع بسیاری است که یکی از مهم ترین آنها سواپ کالا است. سوآپ نفت و گاز از مصادیق سوآپ کالا بهشمار می آید، که امروزه در کشور ما از اهمیت فوق العاده ای بر خوردار است. برای تبیین بهتر قرارداد سوآپ کالا بر آن شدیم تاقرارداد سوآپ آی بی ام و بانک جهانی را که در سال ۱۹۸۱ به عنوان اولین قرارداد سوآپ در دنیا منعقد شده را به بررسی قرار دادهو در این نوشتار سعی بر آن شده است که اهمیت و جایگاه روشنی از این دسته از قراردادها ارایه شود. با توجه به این مطلب، در گفتار نخست مقاله، به ارایه تعریف، اجزای تشکیل دهنده و انواع سواپ می پردازیم. در گفتار دوم با توجه به اهمیت سوآپ کالا (کهسوآپ نفت و گاز مصداقی از سوآپ کالا تلقی می شود و با مطالعه سوآپ کالا، قراردادهای سوآپ نفت و گاز هم روشن می شود؛چرا که شرایط و قوانین ناظر بر سوآپ کالا عمدتا بر سوآپ نفت و گاز هم حاکم است)، به تعریف، انواع، ویژگی ها، مدل ها، تبیینسوآپ ای بی ام و بانک جهانی به عنوان نمونه از سوآپ کالا و کاربردهای سوآپ کالا می پردازیم.

کلیدواژه ها

سوآپ کالا، بازارهای مالی ، قرارداد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.