بررسی مدل سازگاری رفتاری صاحبان کسب وکارهای حوزه گردشگری استان کرمانشاه در رویارویی با بحران کووید- ۱۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: جغرافیا و پایداری محیط، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GERAZ-11-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان خسروی

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

نادر نادری

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

بیژن رضایی

گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

حسین آزادی

گروه جغرافیا، دانشکده علوم، دانشگاه گنت، گنت، بلژیک

چکیده

شواهد زیادی در سراسر جهان نشان­دهنده آن است که بحران شیوع ویروس کووید- ۱۹ اثرات منفی زیادی بر کسب وکارهای حوزهگردشگری گذاشته است؛ بنابراین بررسی رفتارهای سازگاری با این بحران درراستای کاهش اثرات نامطلوب آن امری ضروری است تا بتوان از راه اشتراک گذاری تجارب، رفتارهای سازگارانه این بحران را مدیریت کرده و تداوم فعالیت کسب وکارهای حوزه گردشگری را در شرایط حین بحران تسهیل نمود. هدف کلی از انجام پژوهش حاضر بررسی مدل سازگاری رفتاری صاحبان کسب وکارهای حوزه گردشگری استان کرمانشاه در رویارویی با بحران کووید- ۱۹ است. جامعه مورد مطالعه نوشتار پیش رو شامل صاحبان کسب وکارهای حوزه گردشگری استان کرمانشاه بودند. برای انتخاب مصاحبه­شوندگان از نمونه­گیری هدف­مند از نوع گلوله­برفی استفاده شد. نمونه­گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. در این جستار با بررسی ۳۸ نمونه از جامعه پیش­گفته، اشباع نظری حاصل شد. جمع­آوری داده ها از راه پرسش­نامه باز (بدون ساختار)، مصاحبه عمیق انفرادی، یادداشت برداری، بررسی اسناد و مدارک یا اغلب ترکیبی از این روش ها صورت گرفت. نتایج به دست آمده از داده های پژوهش در فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی در قالب مفاهیم استخراج و طبقه بندی شد و براساس آنان «مدل سازگاری رفتاری صاحبان کسب وکارهای حوزه گردشگری در رویارویی با بحران کووید- ۱۹» طراحی و ارائه شد. به طور کلی، نتایج نشان دادند که رفتارها شامل دو دسته رفتارهای سازگارانه واکنشی و رفتارهای سازگارانه برنامه ریزی شده بودند که سازگاری واکنشی زمینه نابودی کسب وکارها در بلندمدت و سازگاری برنامه ریزی شده زمینه رشد و توسعه کسب وکارها در بلندمدت را فراهم می ساختند. پیشنهاد می شود سیاست گذاران با سیاست گذاری های صحیح و اصولی سعی در کاهش رفتارهای واکنشی و ارتقاء رفتارهای برنامه ریزی شده درراستای رشد و توسعه کسب وکارها در بلندمدت داشته باشند.

کلیدواژه ها

آسیب پذیری, سازگاری رفتاری, صاحبان کسب وکار, کسب وکارهای گردشگری, بحران کووید- ۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.