بررسی شاخصهای مقاومتی بتن غلتکی حاوی الیاف پروپلین برای روسازی راهها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-18-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال ایوبی نژاد

استاد یار، گروه عمران، دانشگاه پیام نور تهران شمال، تهران، ایران

رسول ذبیحیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، واحد بین المللی کیش، دانشگاه پیام نور کیش، ایران

چکیده

بتن غلتکی بتنی است بدون اسلامپ که به وسیله غلتک متراکم می شود و با توجه به مزایای آن به طور گسترده در اجرای روسازی جاده های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد.تسلیح بتن غلتکی توسط آرماتور به علت شرایط خاص اجرای آن امکان پذیر نیست. به همین علت محققین درصدد راهی جهت بهبود خصوصیات شکل پذیری و مقاومت خمشی آن بوده اند. استفاده از الیاف فولادی به عنوان جزئی از طرح اختلاط باعث افزایش مقاومت شده، اما بر مدول گسیختگی تاثیر چندانی ندارد. در این راستا استفاده از لایه نازک بتن ریزدانه مسلح شده با شبکه های بافته شده از الیاف)، در وجه نمونه های بتنی غلتکی، مقاومت آن را تا حد زیادی افزایش می دهد. روسازی ساخته شده از بتن غلتکی (RCCP) می تواند برای مسیرهای با ترافیک سبک و همچنین مسیرهای با ترافیک سنگین استفاده شود و رویه بتن غلتکی مورد استفاده در این نوع روسازی دارای خصوصیاتی نظیر دوام زیاد، هزینه های ساخت کم و تعمیرات و نگهداری در سطوح کم است. در این مقاله ویژگی های این بتن مورد بررسی قرار گرفته است و استفاده از آن در روسازی راه ها ارزیابی شده است. در این مقاله به منظور بهبود عملکردر بتن غلتکی با استفاده از الیاف پروپیلین سه طرح کلی شامل بتن غلتکی، بتن غلتکی حاوی الیاف پروپیلین و بتن غلتکی حاوی الیاف پروپیلین و مواد پوزولانی (میکروسیلیس، خاکستر بادی و پودر سنگ آهک) ساخته شده و نتایج آنها مورد تحلیل قرار گرفت. برای بررسی عملکرد مخلوط های فوق، خواصی همچون مقاومت فشاری و خمشی، مقدار انبساط و انقباض، جذب آب مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج بدست آمده از آزمایشات، الیاف پروپیلین باعث بهبود خواص مکانیکی بتن غلتکی از قببیل مقاومت فشاری، خمشی و دوام در برابر محیط های خورنده می شود. در طرح های حاوی الیاف پروپیلین و مواد پوزولانی مشاهده گردید،

کلیدواژه ها

بتن غلتکی, الیاف پروپیلین, مقاومت, راهسازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.