اقدامات حمایتی بیمارستان از دیدگاه پرستاران عفونی و غیرعفونی مراقبت کننده از بیماران کووید-۱۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاع رسانی پزشکی نوین، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMIS-7-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه فضائلی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

مهدی یوسفی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

علی خورسند وکیل زاده

زهرا ابراهیمی

PhD Student, Human Resource Management, Faculty of Management, Azad University of North Tehran Branch, Tehran, Iran.

چکیده

هدف: تغییر کارکرد بیمارستان ها در طول بحران کووید-۱۹ و عدم تجربه قبلی پرستاران، تدوین و اجرای برنامه های حمایتی ویژه را در این خصوص ضروری ساخت. در این پژوهش، دیدگاه پرستاران دارای تجربه در بخش های عفونی و غیرعفونی در خصوص اقدامات حمایتی بیمارستان بررسی شد. روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی در شهر مشهد انجام شد. ۲۳۰ پرستار مراقبت کننده از بیماران کووید-۱۹ شاغل در بخش های عفونی (گروه ۱) و غیرعفونی (گروه ۲) به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته تدوین، روایی و پایایی آن بررسی و تایید شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و توسط آزمون کای اسکوئر و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. نتایج: از دیدگاه پرستاران بیشترین رضایت مربوط به اقدامات مرتبط با سازماندهی مجدد بیمارستان (۸۷/۸ درصد) و کمترین رضایت مربوط به ایجاد محل اقامت مناسب (۴/۲۶ درصد) بود. به لحاظ آماری تفاوت معنی دار بین میزان رضایت از اقدامات حمایتی در گروه ۱ و ۲ در زمینه اقدامات مرتبط با آموزش و اطلاع رسانی (۰/۰۱۴P-Value=)، آموزش در خصوص ایمنی و مراقبت از بیماران کرونا (۰/۰۱۷P-Value=)، امکان دریافت مشاوره و انجام غربالگری (۰/۰۱۸P-Value=)، تامین و اعزام به موقع نیروی انسانی (۰/۰۰۲P-Value=) و سازمان دهی مجدد بیمارستان متناسب با بحران (۰/۰۰۲P-Value=) مشاهده گردید. نتیجه گیری: با توجه به دیدگاه های متفاوت پرستاران عفونی و غیرعفونی نسبت به اقدامات حمایتی یکسان صورت گرفته از سوی بیمارستان، توجه مدیران به نیازهای گروه های مختلف پرستاری خصوصا در زمان بحران جهت افزایش رضایت پرستاران پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

nurses, Support, Hospital, Covid۱۹, پرستاران, حمایت, بیمارستان, کووید ۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.