مقایسه خصوصیات شناورهای امدادی موجود در کشور با توجه به شرایط اقلیمی خلیج فارس و تعیین ویژگی های شناورهای امدادی همپای رزم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-8-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 641
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل حیدرانلو

Ph.D. in Education Nursing, Assistant Professor, Trauma Research Center, Nursing Military Department, Faculty of Nursing, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

لیلا لطفیان

MSc Student in Nursing, Faculty of Nursing, Baqiyatallah University of Medical Sciences (AS), Tehran, Iran.

فاطمه حبیبی

MSc Student in Nursing, Faculty of Nursing, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

محمد نوبخت

Ph.D. in Biotechnology, Marine Medicine Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

حجت نیکنام سرابی

MSc in Military Nursing, Nezaja ۵۰۲ Hospital, Tehran, Iran.

ناهید رجائی

MSc in Nursing, Instructor, Maternal and Newborn Health Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

چکیده

مقدمه: آمادگی برای رویارویی با بحران های انسان ساخت، جنبه های گوناگونی دارد که یکی از مهم ترین آن ها آمادگی برای مواجهه با بحران های نظامی است. وجود یک شناور امدادی تندرو می تواند بسیار حائز اهمیت و تعیین کننده باشد. این دغدغه همواره وجود دارد که اگر بناست شناور امدادی خریداری شود باید دارای چه خصوصیاتی باشد تا بتواند همپای رزمی شده تا در حوادث غیرمترقبه دریایی حضور مناسب یابد. هدف: در جنگ های نامتقارن امروزی داشتن اطلاعات جامع از شناورهای امدادی موجود در کشور بسیار مهم است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه شناورهای امدادی موجود در کشور با توجه به شرایط اقلیمی خلیج فارس و ماموریت های دریایی انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش از نوع مروری روایتی بوده و با استفاده از اطلاعات کتابخانه ای و جستجو در پایگاه های SID، Iran Medex، PubMed، Web of Sciences، Iranian Research Institute و موتور جستجو Scholar Google و کلیدواژه های امداد و نجات، آمبولانس دریایی و اورژانس و معادل انگلیسی آن ها Relief and Rescue، Marine Ambulance، Emergency در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد شناور ناجی از حیث ویژگی هایی همچون ایمنی و رفاه خدمه نسبت به آمبولانس شناور ۱۱۵ و آمبولانس امداد و نجات از امکانات بیشتری برخوردار هستند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به احتمال برخوردهای نظامی و بحران های انسانی و طبیعی در آبراه های خلیج فارس به دلیل موقعیت خاص منطقه، در اکثر موارد نیروهای نظامی و انتظامی به نقطه ی بحران زده اعزام می شوند. در این راستا هیچ یک از این امداد رسانی ها انجام نخواهد شد مگر آنکه زنجیره امداد و انتقال صحیح و کارآمدی به وجود آید که نخستین حلقه ی تجهیزاتی این مسیر، شناورهای امدادی استاندارد، تخصصی و تندرو خواهند بود. در حوزه تجهیزات امدادی در حوزه بهداری رزم دریایی، تهیه «آمبولانس دریایی» مناسب و همپای رزم پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

Ambulance Emergency, Marine, Relief and Rescue., آمبولانس دریایی, امداد و نجات, اورژانس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.