اثر پروبیوتیک های درون زاد جدا شده از ماهی بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی ماهی قزل آلای رنگین کمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 76، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-76-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تکاور محمدیان

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

عبدالحسین جانگران نژاد

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

احسان بدیعی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

حسین مومنی

دانش‎آموخته بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

محمدرضا تابنده

گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سیده پروا موسوی خراسانی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

چکیده

زمینه مطالعه: پرورش متراکم آبزیان و تولید تجاری نیاز به بهبود شرایط بهداشتی ماهی دارد و پروبیوتیک ها به عنوان گزینه مناسب جهت دستیابی به این هدف مطرح می باشند. هدف: در این مطالعه، لاکتوباسیلوس پلنتاروم و لاکتوباسیلوس پنتوسوس به عنوان مکمل های غذایی درون زاد برای بررسی بیوشیمیایی در ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد استفاده قرار گرفتند. روش‎کار: برای این مطالعه، ۲۴۰ قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان جوان با متوسط وزن ۲±۱۵ گرم به شکل تصادفی به چهار گروه با سه تکرار تقسیم شدند. گروه ۱، ۲ و ۳ به ترتیب با جیره حاوی CFU/g ۱۰۸ لاکتوباسیلوس پلنتاروم، لاکتوباسیلوس پنتوسوس و ترکیب دو پروبیوتیک و گروه شاهد با جیره نرمال به مدت ۶۰ روز تغذیه شدند (۲ درصد وزن بدن، سه بار در روز). نمونه ها در روز صفر و ۶۰ اخذ گردید، سپس ویژگی های بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های کبدی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج: بیشتر فاکتورهای بیوشیمیایی با تغذیه با پروبیوتیک ها به ویژه در گروه لاکتوباسیلوس پلنتاروم، با تغییر مثبت همراه بودند (۰۵/۰> p ). همچنین، نتایج نشان دهنده کاهش معنی دار سطح ALP در گروه های پروبیوتیک به ویژه در گروه لاکتوباسیلوس پنتوسوس بود (۰۵/۰> p )، اما فعالیت آنزیم AST در گروه پلنتاروم+پنتوسوس نسبت به سایر گروه ها بالاتر بود (۰۵/۰> p ). نتیجه­گیری نهایی: نتایج حاضر تاثیر غذای حاوی پروبیوتیک را از طریق کارایی پروبیوتیک در جهت بهبود فاکتورهای بیوشیمیایی و فعالیت آنزیم های کبدی در ماهی قزل آلای رنگین کمان، Oncorhynchus mykiss نشان داد.

کلیدواژه ها

آبزی پروری, پروبیوتیک, فاکتورهای بیوشیمیایی, آنزیم های کبدی, قزل آلای رنگین کمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.