اهمیت و نقش شبکه های اجتماعی به منظور اعتماد به تجارت الکترونیکی (B۲C)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-18-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان فولادی کیا

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.

فائزه تقی پور

دانشیار، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.

امیررضا نقش

استادیار، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر، به منظور ارائه یک الگو برای اهمیت و نقش شبکه های اجتماعی در زمینه اعتماد به تجارت الکترونیک (B۲C) با استفاده از روش گراندد تئوری انجام شد. شرکت کنندگان به صورت نظری انتخاب شدند و شامل خبرگان و متخصصان صاحب نظر براساس معیارهای مد نظر محقق به تعداد ۲۰ نفر بودند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه بود و روش تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از کدبندی و دسته بندی مقوله ها و تم ها انجام شد. نتایج براساس مدل ارائه شده نشان داد که آشنایی با اینترنت و فضای مجازی از الزامات و پیش شرط های ورود به این عرصه برای فروشنده و خریدار در تجارت الکترونیک می باشد. همچنین استفاده از رسانه ملی برای بومی سازی تجارت الکترونیک و ارتقای سواد رسانه ای عمومی نیز از دیگر نتایج این پژوهش بود. سایر موارد؛ از جمله حمایت از راه اندازی کسب وکار اینترنتی، ایجاد زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، اجرای پروتکل های امنیتی برای جلوگیری از کلاهبرداری های اینترنتی برای نهادینه شدن اعتماد به تجارت الکترونیک در جامعه می باشد. براساس نتایج کلی رسانه ها خصوصا شبکه های اجتماعی، ابزار اصلی انتقال اطلاعات و ایده ها در سطح جوامع هستند که می توانند هر روز با خلق ایده و تفکری جدید و ترویج آن به روند توسعه جامعه کمک کنند.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک, B۲C, اعتماد, رسانه, الگوی رسانه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.