راهکارهای مقابله با آثار تحریم های آمریکا علیه نظام بانکی ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی علوم سیاسی، دوره: 16، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_PSQK-16-50_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روزبه پزشکی

گروه حقوق، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران

ابو محمد عسگرخانی

گروه حقوق، واحد قشم، دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی ، قشم، ایران

منصور عطاشنه

گروه حقوق، واحد قشم، دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی ، قشم، ایران

چکیده

سالهاست که در عرصه بین المللی از تحریم به عنوان تدابیر قهرآمیز از سوی یک دولت یا جمعی از دولتها علیه دولتی دیگر، به منظور ایجاد تغییر در رفتار یا سیاست های آن اعمال می شود. در این میان تحریم اقتصادی خصوصا تحریم مالی و بانکی رایج ترین نوع تحریم می باشد. نظام بانکی ایران نیز در طول سالهای گذشته به دلایل گوناگون همواره مورد تحریم های یکجانبه خصوصا از سوی آمریکا قرار گرفته است. براین اساس با توجه به اهمیت نظام بانکی در دولت که بخش مهمی از موفقیت برنامه اقتصادی متاثر از میزان توانمندی نظام بانکی است که با تحریم بانک ها، مورد هدف قرارگرفته است، به این موضوع می پردازیم که تحریم های بانکی آمریکا علیه نظام بانکی ایران چه آثار و ابعادی دارد؟ و برای مقابله با آن چه راهکارهایی می توان اعمال نمود؟بر این اساس می توان گفت تحریم های اقتصادی با قطع ارتباطات بانکی علاوه بر اختلال در نقل وانتقال وجه، عملیات صادرات، واردات، فاینانس و سرمایه گذاری خارجی، باعث افزایش ریسک سرمایه گذاران خارجی و اختلال در سیاست های پولی و اقتصادی شده و کشور را با کمبود منابع ارزی و کاهش رشد اقتصادی مواجه نموده است.با توجه به آن می توان جایگزین کردن سیستم پیام رسان سوئیفت، ارتقای نقش بانک های خصوصی در اقتصاد، مدیریت ذخایر ارزی، تقویت صرافی ها و استفاده از ارزهای دیجیتال، نقش بانک های خصوصی در اقتصاد، ارتقای کیفیت خدمات بانکی، سیاست کاهش نرخ بهره، مدیریت ذخایر ارزی، ایجاد صرافی و تقویت آن ها، کاهش نرخ کارمزد را در مقابله با تحریم های بانکی کارآمد دانست.

کلیدواژه ها

تحریم های آمریکا, نظام بانکی, تحریم بانکی, مقابله با تحریم ها, تحریم اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.