CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مکانیابی محل دفن پسماند شهری با استفاده از نرم افزار GIS و روش AHP (مطالعه موردی: شهرستان های نظرآباد و اشتهارد استان البرز)

عنوان مقاله: مکانیابی محل دفن پسماند شهری با استفاده از نرم افزار GIS و روش AHP (مطالعه موردی: شهرستان های نظرآباد و اشتهارد استان البرز)
شناسه ملی مقاله: ICACU01_0989
منتشر شده در کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

یاسر قره گزلی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
با توجه به رشد روزافزون و غیراصولی شهرها، مصرف بی رویه کالا و افزایش تولید پسماند و همچنین با عنایت به سوء مدیریت در خدمات شهری و با در نظر گرفتن مسئله حفاظت از محیط زیست به عنوان یکی از ابعاد توسعه پایدار، منطقی ترین و کم هزینه ترین روش دفع پسماند شهری روش دفن بهداشتی است که این امر مستلزم تعیین علمی و دقیق مکان مناسب جهت ساخت لندفیل است. هدف این تحقیق یافتن مناسب ترین مکان جهت دفن بهداشتی پسماند شهرستان های نظر آباد و اشتهارد است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی می باشد لذا با کمک نظر کارشناسان تعداد ۱۳ معیار نظیر شیب، فاصله از شهر، فاصله از جاده اصلی و ... بدست آمده است و چون این معیار ها دارای اهمیت یکسانی نیستند، در ادامه با استفاده از منطق فازی و روش AHP در نرم افزار GIS وزن دهی شده و نقشه های آنها تلفیق گشته و در نهایت یک نقشه کلی از میزان مطلوبیت مناطق جهت دفن پسماند بدست آمده است. در مدل AHP نتایج نظر سنجی از کارشناسان مشخص کرد که معیار شیب با وزن ۰.۱۶۹ و معیار فاصله از گسل با وزن ۰.۱۹ بترتیب بیشترین و کمترین درجه اهمیت را دارا می باشند. همچنین پس از استخراج نقشه های هم پوشانی تعداد ۴ نقطه که دارای مطلوبیت بسیار بالا بوده اند مشخص شده است. سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج که متولی مدیریت پسماند کل استان البرز می باشد گروه ذینفعان و بهره وران اصلی این طرح می باشد.

کلمات کلیدی:
مکان یابی، محل دفن، پسماند، AHP، GIS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1252548/