بررسی نقش هویت ایرانی- اسلامی از منظر هنر مجسمه سازی در فضاهای شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0923
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حسامی

مدیر انشعابات و انرژی شهرداری شیراز

علی رزمی

کارشناس انرژی شهرداری شیراز

حسین برنایی

رئیس گروه مطالعات و پژوهش شهرداری شیراز

رامین طیارنژاد

کارشناس مالی معاونت مالی و اقتصادی شهرداری شیراز

محسن صبوری

مسئول انشعابات شهرداری شیراز

چکیده

آنچه امروز بیش از پیش در فضاهای شهری ما رخ می نماید عدم هماهنگی آثار هنری عمومی با ارزش های موجود در جامعه ایرانی- اسلامی است. که این موضوع شاید ناشی از عدم شناخت درست دست اندرکاران امر نسبت به عوامل سازنده ی هویت در جامعه اسلامی و ایرانی است. گرچه در اندک پژوهش هایی به اهمیت موضوع مجسمه سازی شهری پرداخته شده اما نکته ی مهمی که در اغلب موارد مغفول مانده توجه به مفهوم هویت است، زیرا هنگامی که یک اثر هنری جنبه ی عمومی می یابد از یک سو باید با هویت جامعه ی هدف مطابق باشد و از سوی دیگر می تواند نقش هویت ساز داشته باشد. اهمیت این موضوع در فضاهای شهری ایران دو چندان است زیرا علاوه بر دارا بودن شاخصه های یک فضای شهری معمول باید در زمینه ای قرار گیرد که دارای پیشینه ی فرهنگی و تاریخی بسیار غنی است. اگر یک اثر هنری یا در اینجا مجسمه با رویکرد فوق، طراحی و اجرا شود نه تنها مردم با آن ارتباط برقرار می کنند بلکه پس از مدتی بیانگر و بازتاب دهنده ی خصوصیات ملی و مذهبی مردم این سرزمین خواهد شد و تبدیل به نمادی برای آن شهر یا منطقه می گردد.هدف از این نوشتار آشنایی با رابطه هویت و هنر مجسمه سازی در بستر فضای شهری و همچنین بررسی عواملی است که می توان با تکیه بر آنها هویت ایرانی- اسلامی را در شهرهای ایران ایجاد و تقویت نمود. روش تحقیق در این توصیفی و تحلیلی بوده و از روش اسنادی استفاده شده است، به این صورت که با مراجعه به کتابها، نشریات و سایتهای مرتبط بوسیله یادداشت و فیش برداری از مطالب، اطلاعات مرتبط و مورد نظر گردآوری شده است.

کلیدواژه ها

مجسمه های شهری، هویت سازی، هویت ایراتی- اسلامی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.