بررسی ارتباط بین میزان برداشت آبهای زیرزمینی و سطح زیرکشت در دشت خانمیرزا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0864
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو پناهی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

افشین هنربخش

دانشیار دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

خدایار عبداللهی

استادیار، دانشکده منابع طبیعی وعلوم زمین، دانشگاه شهرکرد

چکیده

منابع بزرگ آب زیرزمینی تجدیدناپذیر در برخی آبخوانها میتواند، منبع بسیار قابل اتکایی برای تامین آب باشد. این قبیل آبخوانها در مورد نوسانات اقلیمی کاملا تغییرپذیر هستند. با این وجود بهره برداری از آنها به زمان بستگی دارد، و نیازمند ملاحظه دقیق تر از نظر بهره برداری و اثرات اکولوژیک هستند. برداشت بیش از حد از سفره های آب زیرزمینی به علت عدم مدیریت صحیح منجر به کاهش سطح آبهای زیرزمینی میشود و از آنجایی که اقتصاد روستا بر پایه کشاورزی است و کشاورزی نیز وابسته به آب میباشد، کاهش سطح آبهای زیرزمینی رفاه کشاورزان را تحت تاثیر قرار میدهد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین برداشت آب زیرزمینی وسطح زیرکشت دشت خانمیرزا با استفاده از اطلاعات چاه های پیزومتری از سال ۱۳۶۴) تا ( ۱۳۹۸ و پروانه بهره برداری و حجم برداشت در این بازه زمانی میباشد. این محاسبات با استفاده از نرم افزار اکسل انجام شدند، همچنین این بازه زمانی به روش درونیابیIDW مورد ارزیابی قرار گرفت. نتیجه این تحقیق نشان داده که، با توجه به مجوزهای داده شده برای بهره برداری، در چه سالی سطح ایستابی آب در این منطقه روند کاهشی پیدا کرده، و همچنین کدام قسمت استان و روستا بیشترین میزان بهره برداری را داشته اند.

کلیدواژه ها

آب زیرزمینی، چاه های پیزومتری، پروانه بهره برداری، درونیابیIDW

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.