ازن زنی کاتالیستی جهت حذف استامینوفن از محلول های آبی با استفاده از نانوذرات SnO۲

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0666
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رشیداشمق

دانشجوی دکترای مهندسی محیط زیست دانشکده آب و عمران محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

مصطفی تیزقدم غازانی

عضو هیات علمی دانشکده آب و عمران محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

کامیار یغماییان

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران

علی مشایخ صالحی

عضو هیات علمی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

چکیده

در مطالعه حاضر، از نانو ذرات SnO۲ که به عنوان کاتالیزو به روش سل-ژل تهیه گردید، برای حذف استامینوفن از محلولهای آبی به عنوان آلاینده دارویی در فرآیند ازن زنی کاتالیستی مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای مختلف از جمله منبع قلع، عامل قلیایی و عامل نگهدارنده در سنتر انواع مختلفی از SnO۲ ارزیابی گردید. مشاهد شد SnO۲ سنتز شده با SnCl۴ به عنوان منبع قلع، NaOH به عنوان ماده قلیایی و CTAB به عنوان عامل نگهدارنده بیشترین فعالیت کاتالیستی را برای تجزیه استامینوفن داشتند. کاتالیست بهینه با بالاترین سطح BET برابر ۸۱ مترمربع در گرم بود. در فرآیند ازن زنی کاتالیستی، راندامان حذف، معدنی سازی و فعالیت کاتالیستی ۵۰ میلی گرم در لیتر استامینوفن برای کاتالسیت بهینه به ترتیب برابر %۹۸ ، ۸۴٪ و %۶۴ در زمان واکنش ۱۰ دقیقه بدست آمد. OH عامل اصلی واکنش در تجزیه استامینوفن با استفاده از فرایند ازنزنی کاتالیستی بود. نتایج نشان داد کاتالیست بهینه یک کاتالیست با سرعت ثابت ۰/۳۵۳۳ بر دقیقه در مقایسه با فرآیند ازن زنی تنها با سرعت ثابت ۰/۰۲۰۷ بر دقیقه است. بنابراین، SnO۲ بهینه سازی شده (SnNaC) می تواند به عنوان یک کاتالیست کارآمد برای ازن زنی استامینوفن به عنوان مدلی از آلاینده های نوظهور در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

آلایندههای نوظهور، ترکیبات دارویی، نانو ذارات SnO۲، فعالیت کاتالیستی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.