تجارب زندگی زنان همودیالیزی: یک مطالعه کیفی پدیدارشناسی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای سلامت زنان
  • کد COI اختصاصی: REGIONALWOMANHEALTH01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه پاشایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

علیرضا نیکبخت نصرآبادی

دکترای پرستاری و دانشیار دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی ه

ناهید کرمی کبیر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

چکیده

بیماری نارسایی مزمن کلیه یک بیماری غیرقابل برگشت و پیشرونده کلیه در جهان و نیز ایران می باشد و همودیالیز که بعنوان شایع ترین درمان محافظتی در این بیماران می باشد تاثیر بسزایی در زندگی بیماری خواهد داشت که شناخت احساسات ودراکات آنان نقش مهم یدر هدایت کادردرمانی در جهت مراقبت و حمایت موثرتر و رفع محدودیت های این بیماران خواهد داشت بهمیندلیل این پژوهش با هدف درک و توصیف تجارت زنان همودیالیزی انجام شد. برای انجام این مطالعه از یکی از روشهای تحقیق کیفی تحت عنوان پدیدار شناسی توصیفی کلایزی مورد استفاده قرارگرفته است روش جمع آوری اطلاعات دراین مطالعه مصاحبه نیمه سازمان یافته با 7 زن همودیالیزی که از بیمارستان پرستاران شاهد شهر تهران بود مصاحبه ها براین سوال محوری بود که تجربه زندگی دیالیزی چیست مفاهیم اصلی استخراج شده از تجارب شرکت کنندگان در پژوهش این چنین بود تنشهای زندگی دیالیزی و سازگاری موثر با بیماری بود.

کلیدواژه ها

ماشین همودیالیز، زندگی، فنومنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.