ارزیابی رفتار سازه های فولادی دارای دیوار برشی کوپله بتنی با تیر همبند فولادی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0481
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدپیمان اعرابی

کارشناس ارشد مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، قم، ایران

مسعود محمودآبادی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم، ،قم، ایران

چکیده

با توجه به این که در سازه های متوسط تا بلند مرتبه نیروهای جانبی ناشی از زلزله قابل توجه هستند، معمولا دیوارهای برشی در این سازه ها ابعاد بزرگی پیدا می کنند، یک راه مناسب برای افزایش بازدهی و کارایی دیوارهای برشی کوپل کردن دیوارهاست. به دلیل دشواری اجرا تیر همبند بتنی با آرماتور قطری، از تیر همبند فولادی به عنوان جایگزین مناسب این تیرها استفاده میشود. از آنجا که مدت زمان کوتاهی از کاربرد دیوارهای برشی کوپله بتنی با تیر همبند فولادی نمی گذرد، اطلاعات چندانی از عملکرد این دیوارها تحت زلزله در دست نبوده و از سوی دیگر از آنجایی که ضریب رفتار مشخصی برای این نوع دیوارها در آیین نامه ارائه نشده است، لزوم بررسی و ارائه ضریبی که بیان کننده عملکرد اینگونه سازه ها در برابر زلزله باشد، امری اجتناب ناپذیر میباشد. به این منظور، سه سازه با ارتفاع ۱۰، ۲۰ و ۳۰ طبقه، سازه ها یکبار شامل سیستم دوگانه قاب خمشی فولادی و دیوار برشی کوپله بتنی با تیرهای همبند فولادی و بار دیگر شامل سیستم دوگانه قاب خمشی فولادی و دیوار برشی بتنی با انجام آنالیز پوش آور، مورد ارزیابی قرار گرفته اند. بعضی از پارامترهای لرزه ای از قبیل ضریب شکل پذیری، ضریب کاهش بر اثر شکل پذیری، ضریب مقاومت افزون و ضریب رفتار مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به نتایج بدست آورده شده، مقدار ضریب رفتار سازه های مورد بررسی بزرگتر از مقدار ضریب رفتار آیین نامه طراحی لرزه ای ساختمانها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰ ویرایش (۴ است. همچنین، مقدار ضریب رفتار با کاهش ارتفاع سازه ها، افزایش می یابد و مقدار این ضریب در سازه با تیر همبند فولادی بیشتر از سازه بدون تیر همبند میباشد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی کوپله، تیر همبند فولادی، ضریب رفتار، سازه بلند، سازه فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.