بررسی سیر تحول فضاهای آموزشی و آموزش عمومی در ایران (قبل و بعد از اسلام)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کاشفیه

فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران

فرزین حق پرست

دانشیار گروه معماری، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز، ایران

سمیه کریمی هریس

فارغ التحصیل مقطع کارشناسی مهندسی معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

معماری علاوه بر اینکه قابلیت خلق فضاهایی با امکان ایجاد احساسات عمیق زیبایی شناسی را دارد، هنری است که می-تواند به بیان ویژگیها و توانایی های ذهنی افرادی که با آن سروکار دارند، بپردازد و به طور کلی بازتابی از شیوه درک زندگی آنان باشد. در این میان درک سیر تحول کالبدی فضاهای آموزشی از آنجایی که این فضاها به افراد بسیاری در جامعه تعلق دارند و افراد با نقش های اجتماعی متفاوت در آن سهیم هستند، موضوعی بسیار قابل توجه در معماری است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی و ایجاد چارچوبی برای طبقه بندی سیر تحول و تکامل فضاهای آموزشی در معماری ایران (قبل و بعد از اسلام) است. در این راستا از مطالعات وسیع کتابخانه ای و مقایسه تطبیقی وضعیت کالبدی فضاهای آموزشی در دوره های مختلف زمانی بهره گیری شده است. از ج مله نتایج حاصله از این تحقیق میتوا ن ضمن تعریف ساختاری قاعده مند، به بازشناسی رشته ای بهم پیوسته و زنجیروار در امر طراحی فضاهای آموزشی از دیرباز تاکنون اشاره نمود. زنجیرهای که متاسفانه در معماری معاصر، پیشرفتی همپای متدهای نوین آموزشی نداشته است و غالبا روشهای جدید آموزشی در همان کالبد مدارس سنتی به دانش آموزان ارائه میگردد. پژوهش حاضر میتواند مقدمه ای برای آسیب شناسی وضعیت فعلی و ارائه راهکارهایی مناسب در جهت بهبود فضاهای کالبدی مدارس در آینده باشد.

کلیدواژه ها

معماری، آموزش، فضاهای آموزشی، سیر تحول کالبدی، معماری ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.