مروری بر شیوه پیمایش در پژوهش های معماری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0240
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 992
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آلاله سامیر

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس،

حسین کریم آبادی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

فردین جعفری

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

روش تحقیق پیمایشی با استنباط از نظرات در یک جامعه آماری به کار میرود تا بدین طریق، پژوهشگر را در دستیابی به ویژگیهای توزیع شده در آن جامعه آماری هدایت کند. استفاده از روش تحقیق مناسب با موضوع پژوهش که از ارکان اصلی یک پژوهش موفق به شمار میرود، بر کسی پوشیده نیست. لزوم توجه به این امر، زمانی محرز می گردد که بسیاری از پژوهشگران معماری، پس از تدقیق موضوع خود، در حوزه انتخاب روش مناسب با پژوهش و نحوه اجرای آن با مشکل روبه رو می گردند؛ لذا این مقاله مروری سعی دارد به روشی پرکاربرد در حوزه مطالعات اجتماعی مرتبط با معماری، برنامه ریزی معماری و طراحی و همچنین روانشناسی محیط بپردازد تا بدین ترتیب پژوهشگران را با این روش تحقیق آشنا سازد. در راستای این هدف، پرسش های -۱ انواع روش تحقیق پیمایشی چگونه انجام می گیرند؟ -۲ ابزارهای انجام روش تحقیق پیمایشی کدامند؟ -۳ در یک روش تحقیق پیمایشی، تجزیه وتحلیل داده ها به چه طریقی انجام می گیرد؟ مطرح می گردد. مطالعات انجام شده نشان میدهند، روش تحقیق پیمایشی در زمره پژوهشهای توصیفی است و در سه گروه مقطعی، طولی، دلفی تقسیم بندی میگردد. در هر سه گروه، از پرسشنامه، مصاحبه و سایر روشهای جمعآوری اطلاعات استفاده میگردد. جهت سنجش پرسشها نیز، طیوف مختلفی مانند لیکرت، تورستون، بوگاردس، گاتمن و افتراق معنایی به کار میروند. همچنین مطرح ترین روش سنجش روایی پرسشها آلفای کرونباخ است.

کلیدواژه ها

روش تحقیق پیمایشی، پیمایش، پیمایش در معماری، آمار توصیفی، پرسشنامه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.