CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهره گیری از منظره پردازی خشک (زری اسکیپ) براساس ملاحظات زیست محیطی بستر در طراحی باغها (مطالعه ی موردی: باغ دولت آباد یزد)

عنوان مقاله: بهره گیری از منظره پردازی خشک (زری اسکیپ) براساس ملاحظات زیست محیطی بستر در طراحی باغها (مطالعه ی موردی: باغ دولت آباد یزد)
شناسه ملی مقاله: ICACU01_0188
منتشر شده در کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

نیکو نامخواه - کارشناسی مهندسی فضای سبز، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، ایران
مریم آزموده - استادیار و عضو هیات علمی گروه معماری ،دانشکده معماری و شهر سازی ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ، ایران

خلاصه مقاله:
افزایش سالانه ی جمعیت و گرم تر شدن کره زمین دلیل اصلی کم شدن منابع آبی قابل استفاده برای انسان و جانداران می باشد. در این میان ایران نیز یکی از کشور هایی است که با مشکل کم آبی و خشکی مواجه است. یکی از زمینه هایی که از این کمبود آب و خشکسالی تاثیر جدی می پذیرد، منظر سازی است. منظر پردازی خشک یا زری اسکیپ راه حلی به منظور رفع این مشکل است که می تواند با مصرف آب کمتر ، به تعدیل مشکل یاد شده بپردازد.این نوشتار در تلاش است با مروری همه جانبه بر منابع مکتوب شامل مقالات معتبر و کتاب های مربوطه به واکاری ویژگی های اصلی این سبک از منظر سازی بپردازد و با مطالعه دقیق تر موارد فوق در یک نمونه موردی ( باغ دولت آباد یزد) به تحلیل مصداقی این ویژگی ها دست یابد.آنچه از این روند به دست آمده استخراج اصول منظر پردازی خشک و کاربرد اصول زری اسکیپ در طراحی باغ های ایرانی ، به خصوص در نمونه موردی مورد نظر (باغ دولت آباد یزد) است.بحران خشکی و کم آبی چالش همیشگی منظر پردازان در تمام دوران بوده است . زری اسکیپ ، که بیشتر اصول آن از تجربیات منظر پردازان ایرانیان باستان نشات گرفته است، راه حلی برای تعدیل این موضوع می باشد. مطلبی که با توجه به نمونه موردی بررسی شده کاملا قابلیت اجرایی دارد.

کلمات کلیدی:
زری اسکیپ (منظر پردازی خشک)، محیط زیست، منظر پردازی، کمبود آب، باغ دولت آباد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1251760/