نمک زدایی آب با استفاده از ریز جلبک ها و پساب های واحد پرورش آبزیان به عنوان محلول کشنده در فرآیند اسمز مستقیم
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU01_0155
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 918
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز
استاد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز
چکیده
استفاده از محلول های کشنده به عنوان کودابه های کشاورزی بدون نیاز به بازیابی، می تواند از راه کارهای رفع محدودیت های فرآیند نمک زدایی اسمز مستقیم باشد. هدف از این پژوهش استفاده از ریز جلبک های محلول در پساب واحد های پرورش آبزیان به عنوان محلول کشنده در فرآیند FO می باشد. بدین منظور شار مستقیم نمک زدایی در فرآیند FO برای محلول های پساب آبزیان و جلبک ها به طور مجزا مورد بررسی قرار گرفته است که با توجه به نتایج بدست آمده، شار مستقیم در فرآیند FO برای محلول های پساب آبزیان و جلبک ها به ترتیب برابر با ۴/۸ LMH و ۴/۴ بدست آمده است که در مقاسیه با دیگر کودابه های مورد استفاده در فرآیند FO شار قابل قبولی می باشد. همچنین به دلیل تکثیرپذیر بودن جلبک ها، سرعت رقیق سازی محلول کشنده در طی فرآیند تصفیه کاهش یافته و در نتیجه شار مستقیم پایدارتری در فرآیند اسمز مستقیم به دست آمده و راندمان نمک زدایی افزایش می یابد. نتیجه این پژوهش می تواند راه کار مفیدی برای نمک زدایی پایدار آب به منظور جلوگیری از تخریب محیط زیست با استفاده از دیگر روش های متداول نمک زدایی باشد.کلیدواژه ها
نمک زدایی، اسمز مستقیم، ریز جلبک ها، پایداری محیط زیستمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.