مروری بر تاثیرات به جامانده محیط زیستی و بهبود قابلیت فتوکاتالیستی رس ها در جذب و حذف الاینده های بیولوژیکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفراس ملی مهندسی مواد، متالورژی و معدن
  • کد COI اختصاصی: MCONF04_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مکاریان

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشگاه صنعتی اصفهان گروه فراوری مواد معدنی

مهدی نصیری سروی

استادیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان گروه فراوری مواد معدنی

چکیده

در این تحقیق به موضوع جذب و واجذب آلاینده ها پرداخته شده است. به دنبال فرآیند جذب آلاینده ها، فرآیند واجذب یا رهاسازی آن ها وجود دارد. در صورت وقوع فرایند واجذب نشر و باقی گذاشتن تمام آثارمخرب الاینده ها با حفظ ویژگی ها و مضرات قبل در محیط وجود دارد و عدم حذف این آثار به جا مانده گاها به منزله ی عدم جذب آن ها تلقی می شود که خسارات جبران ناپذیری را از خود جای می گذارند. هدف از پژوهش های انجام شده در سال های اخیر، بررسی و به حداقل رساندن آثار مخرب زیست محیطی به جا مانده از آلاینده های بیولوژیکی پس از جذب، و حذف یا تا حد امکان کاهش آثار مخرب آلاینده ها توسط فتوکاتالیست ها، با استفاده از به عنوان جاذب و پایه نگهدارنده ی فتوکاتالیست می باشد. اساس این کار بر پایه ی تهیه ی نمونه ی رس موردنیاز و انجام آزمایش هائی از قبیل انحلال ساختار رس، ایجاد ساختار متخلخل در شبکه های رس، بررسی میزان تخلخل ایجاد شده به جهت اصلاح و تغییر مشخصات جذب آلاینده ی موردنظر، بارگذاری فتوکاتالیست بر روی رس و در نهایت بررسی تاثیر فتوکاتالیستی رس اصلاح شده می باشد. همچنین با بررسی میزان واجذب، امکان و میزان رهاسازی آلاینده ی جذب شده بررسی شده است. نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که استفاده از رس ها به عنوان پایه نگهدارنده مناسب در ابتدا به منظرو جذب و سپس حذف انواع آلاینده ها از محیط توانسته به خوبی نقش خود را ایفا کند. و با توجه به ویژگی های منحصر به فرد رس از جمله ارزان و در دسترس بودن و خصوصیات ذاتی آن که منجر به کارائی بالا به عنوان یک جاذب موثرمی شود، فتوکاتالیست هایی که بر پایه رس مورد استفاده قرار گرفته اند با راندمان بسیار بالایی قادر به حذف آلاینده ها در شرایط واجذب بوده اند و اثرات مخرب واجذب آلاینده ها پس از جذب به حداقل مقدار خود رسیده است.

کلیدواژه ها

جذب، واجذب، آلاینده ها، فتوکاتالیست ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.