انتقال ارادی حقوق قراردادی در ایران و اصول حقوق قراردادهای اروپا
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: RICCONF05_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 961
نویسندگان
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رباط کریم
چکیده
قرارداد می تواند برای یکی از طرفین یا هر دو حق یا حقوقی را ایجاد کند.انتقال این حقوق اهمیت زیادی دارد. این انتقال ممکن است ارادی یا قهری یا تبعی باشد. انتقال ارادی حقوق قراردادی عبارت از حالتی است که یک طرف عقد، حقی را که به موجب قرارداد کسب نموده به دیگری منتقل می کند، در این جابجایی قراردادی، انتقال گیرنده از هر حیث جانشین انتقال دهنده نسبت به همان حق قراردادی از طرف دیگر عقد (متعهد) شده و آن حق با جمیع صفات، تضمینات و دفاعیات انتقال می یابد. در حقوق ایران ضمن پذیرش مبنای انتقال حق، این انتقال در قالب عقود معین و نامعین قابل تصور است. در حقوق روم و کامن لا، قابلیت انتقال حقوق ناشی از قرارداد بعد از توسعه تاریخی بسیار طولانی، حاصل شده است. در مقررات قانونی ما، شرایط، موانع و آثار انتقال ارادی حقوق قراردادی چندان مورد توجه قانون گذار قرار نگرفته و بسیاری از سوالات مطروحه، بی پاسخ مانده است. از این رو، برای مطالعه موضوع چاره ای جز استناد به اصول کلی حقوقی از یک سو واستقراء در قوانین و مقررات پراکنده از سوی دیگر وجود ندارد. از لحاظ فقهی، اصطلاح حق در معنای خاص خود در مقابل ملکیت عین و منفعت قرار می گیرد و روابط حقوقی عبارتند از ملک و حق؛ از این رو، تقسیم روابط حقوقی مالی به حق عینی و دینی، یک تقسیم عاریتی از نظام حقوقی روم است که نمی تواند احکام و مفاهیم فقهی و حقوقی ما را به راحتی در قالب خود جای دهد. بنابراین ، در حقوق ما ، انتقال ارادی حقوق قراردادی شامل انتقال عین و منفعت نمی شود .کلیدواژه ها
انتقال ارادی ، قرارداد ، اصل حاکمیت اراده ، اصل نسبیت قرارداد ، حق آتیمقالات مرتبط جدید
- ضمانت اجرای تعهد به پرداخت ثمن در نظام حقوقی ایران و قانون فروش کالا درانگلستان
- بررسی مبانی حرمت شرب خمر و مسکرات از منظر فقه امامیه ( با تاکید بر ادله اجتهادی)
- تحلیل احکام در موارد پرداخت خمس با در نظر گرفتن میزان نرخ تورم از منظر فقه وحقوق اسلامی
- بررسی رابطه بین مخارج تحقیق و توسعه با مربوط بودن اطلاعات و جریان های نقد آزاد(شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)
- بررسی تاثیر مجازات اعدام بر بازدارندگی از جرم قتل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.